Groenten bewaren? Zo houd je groenten het langst vers

Puilt de groentela in jouw koelkast ook altijd zo uit? Haal die maar gauw leeg dan. Want wist je dat je niet alle groenten koel hoeft te bewaren?

groenten bewaren
Getty Images

Dat je tomaten beter niet in de koelkast kunt bewaren, vertelden we je al eerder. Maar er zijn meer groenten die de kou niet aankunnen, maar toch in de groentela belanden.

Uit de koelkast

Aubergine, courgette, komkommer en paprika bijvoorbeeld. Deze groenten kun je het beste buiten de koeling bewaren. Maar leg ze ook vooral niet bij de tomaat op de fruitschaal. Ze zijn namelijk gevoelig voor ethyleen, een gas dat bananen, peren appels en tomaten uitscheiden. Daardoor krijgen je geliefde groenten beurse plekken en gaan ze bitter smaken.

Artikel gaat verder onder de video

Bekijk ook: 10 voedingswaren die je niet in de koelkast zou moeten bewaren

Ook winterpeen, ui en aardappel kun je beter niet in de koelkast leggen. Deze bewaar je op een koele, droge en donkere plek. Denk aan een voorraadkast of een keukenkastje. Wil je het helemaal goed doen? Ga terug in de tijd en bewaar ze net zoals vroeger werd gedaan in een kist gevuld met zand.

In de koelkast

Welke groenten je wel in de koelkast bewaart? Deze: sla, andijvie, spinazie, bloemkool, broccoli, spruiten, prei, bleekselderij, knolselderij, bladselderij, witlof, asperges en champignons. Gelukkig. We hebben het niet helemaal fout gedaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips