3x wijn om altijd in huis te hebben

gruner veltliner
Getty Images

Je krijgt onverwacht vrienden over de vloer. Of je hebt te maken met een bont gezelschap (met verschillende wijnvoorkeuren). Of je weet even niet wat je bij het eten zult schenken. Gelukkig zijn er van die wijnen die dan ideaal zijn. Wijnkenner Evelijn tipt wijnen die handig zijn om te allen tijde in huis te hebben.

Wit

Grüner Veltliner >
Niet te zuur, niet te zwaar, niet te uitgesproken. Wat dan wel? De meeste Grüner Veltliners zijn makkelijk drinkbare wijnen, geliefd bij veel mensen en ze combineren met gigantisch veel gerechten. Deze kameleon is tevens handig mee te nemen naar bijvoorbeeld een picknick of op een bootje, want 99% van de flessen is met schroefdop.

Bubbel

Champagne >
Als je (al dan niet onverwacht) iets te vieren hebt: Champagne.
Als je wat eerder op de dag een glaasje wilt drinken: Champagne.
Als je even echt niet weet welke wijn je bij het eten zult schenken: Champagne.
Kortom, standaard in het wijnrek: Champagne.

Rood

Sangiovese >
Misschien wist je het niet, maar Chianti wijnen worden gemaakt van de Sangiovese druif. Ga op zoek naar een mooi exemplaar en je maakt er veel mensen blij mee. Ook breed inzetbaar bij eten. Hou je overigens niet zo van tannines, dan is een Merlot een mooi alternatief.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips