Het is wat: de ene dag koop je een tros blakend gele bananen, een dag later liggen ze bruin gestippeld in de fruitmand. En nog voordat je over de helft van je voorraad bent, zijn ze beurs en mierzoet. Wat doe je daartegen? Een supersimpele truc uitvoeren.
Overrijpe bananen
Allereerst even over die overrijpe bananen. Zit je met beurse bananen, dan hebben we gelukkig een aantal lekkere recepten waar een overrijpe banaan perfect tot zijn recht komt. Weggooien hoeft dus niet. Maar als je niet zo'n bakker bent en je liever banaan uit het vuistje eet, komt de volgende tip om ze langer goed te houden vast vast van pas.
Bananen langer goed houden
Beginnen je bananen te bruinen, dan kun je ze, zonder schil, gauw invriezen. Maar wil je ze langer houdbaar maken? Bewaar ze allereerst op een koele, donkere plek bij ander fruit uit e buurt. De truc zelf is zo simpel als wat: doe een stuk plasticfolie, ter grootte van je hand, om de top van de tros bananen. De afbeelding hieronder laat zien hoe het moet.
Je gelooft het haast niet, maar het werkt. En hoe. Op deze manier blijven ze 3 tot 5 dagen langer goed. Dat betekent dus dat je zorgeloos een voorraad bananen in kunt slaan. En nu je hier toch bent, gooi de schil van je banaan eens een keer níet weg. Je kunt van alles met die bananenschil.