4x handige tools voor een perfect zachtgekookt ei

Volgens Jamie Oliver baddert het perfecte ei precies zes minuten en veertig seconden in kokend water.

zachtgekookt ei
Getty Images

Volgens Jamie Oliver baddert het perfecte ei precies zes minuten en veertig seconden in kokend water. Maar per abuis vergeten we soms ons ei te timen. Weg is je plan om soldaatjes in de gele dooier te dopen. We helpen je op weg: met deze vier apparaten staat niets je meer in de weg om van een perfect ei te genieten.

Liever bakken? Zó bak je het perfecte spiegelei >

image
Bol.com

De basis = eierwekker

Handig, zo’n kekke wekker in de vorm van een ei. Je kunt hem niet precies afstellen op halve minuten, maar als je ‘m op 7 minuten zet en het ei dan in het kokende water legt, is het eigeel zacht en het eiwit hard. Haal ‘m iets eerder uit het water. Op 6 minuut 40 is-ie precies zoals we ‘m het liefste hebben.

SHOP HIER

image
Bol.com
Voor gevorderden = zingend ei

Ben je de eiwekker beu? Doe dan tegelijk met je ei zo’n zingend apparaat in het water dat verschillende deuntjes speelt. Wanneer hij er vier minuten in zit en dus zacht is hoor je bijvoorbeeld 'In Holland staat een huis', medium is ‘Twee emmertjes water halen’ en hard het Wilhelmus. Is je ei nooit meer te hard en het klinkt een stuk gezelliger dan zo’n monotoon piepende eierwekker.

SHOP HIER


image
Kitchen Basics Bijenkorf
Handig = eierprikker

Prik van tevoren met dit apparaat een gat in de schil. Dat zorgt ervoor dat je ei niet openbarst als je hem in het hete water legt. Want zo’n witte bobbel aan je ei en water erin, daar wordt niemand blij van.

SHOP HIER

image
WMF Bijenkorf
Luiwammes = eiersnijder

Voor alle perfectionisten en iedereen die geen zin heeft om zijn ei te snijden: haal ‘m door de eiersnijder. Zo heb je precies even grote stukken, top voor door een salade of op brood. Probeer dit natuurlijk niet bij een ei met lopende dooier. Die leg je in halfjes of heel op je gerecht. Chic!

SHOP HIER

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips