4x handige tools voor een perfect zachtgekookt ei

Volgens Jamie Oliver baddert het perfecte ei precies zes minuten en veertig seconden in kokend water.

zachtgekookt ei
Getty Images

Volgens Jamie Oliver baddert het perfecte ei precies zes minuten en veertig seconden in kokend water. Maar per abuis vergeten we soms ons ei te timen. Weg is je plan om soldaatjes in de gele dooier te dopen. We helpen je op weg: met deze 4 apparaten staat niets je meer in de weg om van een perfect ei te genieten.

Liever bakken? Zó bak je het perfecte spiegelei >

De basis = eierwekker

Handig, zo’n kekke wekker in de vorm van een ei. Je kunt hem niet precies afstellen op halve minuten, maar als je ‘m op 7 minuten zet en het ei dan in het kokende water legt, is het eigeel zacht en het eiwit hard. Haal ‘m iets eerder uit het water. Op 6 minuut 40 is-ie precies zoals we ‘m het liefste hebben.

-

Voor gevorderden = zingend ei

Ben je de eiwekker beu? Doe dan tegelijk met je ei zo’n zingend apparaat in het water dat verschillende deuntjes speelt. Wanneer hij er vier minuten in zit en dus zacht is hoor je bijvoorbeeld het Wilhelmus, medium is ‘aan de Amsterdamse grachten’ en hard ‘twee emmertjes water halen’. Is je ei nooit meer te hard en het klinkt een stuk gezelliger dan zo’n monotoon piepende eierwekker.

de Bijenkorf

Handig = eierprikker

Prik van tevoren met dit apparaat een gat in de schil. Dat zorgt ervoor dat je ei niet openbarst als je hem in het hete water legt. Want zo’n witte bobbel aan je ei en water erin, daar wordt niemand blij van.

-

Luiwammes = eiersnijder

Voor alle perfectionisten en iedereen die geen zin heeft om zijn ei te snijden: haal ‘m door de eiersnijder. Zo heb je precies even grote stukken, top voor door een salade of op brood. Probeer dit natuurlijk niet bij een ei met lopende dooier. Die leg je in halfjes of heel op je gerecht. Chic!

kookhof.nl
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips