Een ei pocheren is een eitje!

Eieren pocheren? Ontzettend posh, maar absoluut niet moeilijk.

ei pocheren
Getty Images

Vers, verser, verst

Een ultiem resultaat begint al bij een kraakvers ei. Zorg er dus voor dat je eieren zo vers mogelijk zijn. Verse eieren in huis? Dan kun je aan de slag.

Ei pocheren in een pan

Pak een (hapjes)pan en vul deze tot ongeveer 5 cm van de rand met water. Breng het water aan de kook met een scheut azijn. Of eigenlijk bijna aan de kook. Als je kleine belletjes ziet is het water paraat om te pocheren. Het azijn zorgt er trouwens voor dat het eiwit goed bij elkaar blijft. Heel belangrijk dus.

Uit je eitje met deze ei-recepten >

Geen gedraai en gekolk

Nu komt het spannende gedeelte. Breek het ei eerst in een kopje. Laat dan voorzichtig het ei in de pan glijden. Vouw dan voorzichtig het eiwit om het eigeel heen met een spatel. Je kan meerdere eieren tegelijkertijd pocheren afhankelijk van hoe groot je pan is. Wij raden aan niet meer dan 4 eieren in een pan te doen, anders ben je te druk in de weer met vouwen.

Laat de eieren 2 à 3 minuten in het water badderen voordat je ze eruit schept. Gebruik daarvoor een grote lepel waar het water doorheen kan lopen, bijvoorbeeld een spaghetti-lepel. Laat je ei uitdruipen op een stuk keukenrol en klaar is kees.

Wel een draaikolk

De klassieke manier om een ei te pocheren is door met een pollepel in de pan te roeren zodat er een draaikolkje ontstaat. Daar laat je het ei in vallen. Dit vergt wat oefening, maar geef niet op.

Ei pocheren in de magnetron

Ja, lekker lui. Lekker snel. Maar niet onze favoriete optie, vanwege de straling. Toch kan het! Eieren pocheren in de magnetron doe je zo >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips