Tips! 5 manieren om voedselverspilling tegen te gaan

Fijn voor jou, het milieu en je portemonnee.

Voedselverspilling beperken
Getty Images

We zijn er in Nederland flink op tegen: voedselverspilling. Toch hebben we regelmatig een koelkast die moet worden ontdaan van resten. Kliekjes die het toch niet tot een tweede keer op tafel hebben gered, of een stuk kaas dat er na een week of twee niet zo goed meer uitziet, bijvoorbeeld. Zonde, en in vele gevallen helemaal niet nodig. Daarom, om je een handje te helpen: vijf manieren om voedselverspilling tegen te gaan.

Gebruik restjes

Bestempel één dag in de week als standaard restjesdag. Zo weet je zeker dat je je restjes écht opeet.

Bewaar op de juiste manier

De levensduur van producten kan flink worden beïnvloed door de manier waarop ze bewaard worden. Verleng de levensduur van je boodschappen door ze op de juiste manier te bewaren. En die juiste manier, die lees je hier.

Winkel slim

Maak een planning voor wat je nodig hebt tot de volgende keer dat je boodschappen gaat doen, schrijf dit op een boodschappenlijst en koop enkel en alleen wat hierop staat. Zo voorkom je dat je dingen koopt die uiteindelijk niet opkomen. Jij blij, portemonnee blij.

Organiseer je koelkast

Gebruik de first in, first out truc. Door nieuwe producten achter in de koelkast te zetten, en je oude producten voorin te zetten. Zo is de kans groter dat je je items gebruikt voordat ze over datum gaan.

Houd bij wat je weggooit

Door wekelijks op te schrijven wat je weggooit, kun je mogelijke patronen herkennen en je koopgedrag aanpassen. Door producten niet meer te kopen, of voortaan te gaan voor de diepvriesvariant.

Bron: Luvo

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Duurzame dinsdag