De ene mayonaise is de andere niet. Door verschillende ingrediënten zijn ze anders in smaak en structuur. Wij hebben de lekkerste soorten voor je op een rij gezet: zes varianten die je kunt gewoon kunt kopen en vier versies om zelf te maken.
Belze Majoneis
De 'majoneis' van Ton, wordt bereid op zonne-energie en is gemaakt naar het originele recept. Deze Belgische variant is onze favoriet door het lekkere zuurtje. Daar kan de Nederlandse versie niet tegenop.
Japanse Mayo (Kewpie)
Echte Japanse Kewpie is zacht en romig. Het is een echte alleskunner: van sushi tot bánh mì of gewoon bij de friet, Kewpie smaakt overal lekker bij. Als kers op de taart wordt deze mayo verpakt in een onweerstaanbare verpakking.
Amora
Deze Franse mayo wordt gemaakt met Dijon mosterd in de basis, en dat maakt hem goed zuur en stevig. Het is dan ook vooral lekker in combinatie met schaaldieren en tomaten.
McDonald's
Iedereen heeft zo zijn zonden. Soms gaat er niets boven McDonald's friet met mayonaise uit een plastic kuipje.
Calvé
Hele volksstammen groeiden hiermee op. Nostalgisch zoete kindermayo, naast een bord vol friet.
Thomy
Echte Thomy-fans reizen naar Zwitserland voor de aanschaf van een nieuwe voorraad. De mayonaise is romig maar niet te dik met een lichtzure smaak. Het allerlekkerst in salades als dressing.
Zelf mayonaise maken
Zelf aan de slag? We hebben maar liefst vier recepten voor je. Het verschil? Dat lees je hier.