Heb je je trouwens ooit afgevraagd waar de naam advocaat vandaan komt? In koloniale tijden leerden de Hollandse overheersers op de Benedenwindse Eilanden een drankje met rum en avocado drinken. Terug in eigen land waren avocado’s niet voorhanden en dus werd eigeel gebruikt, ditmaal gemengd met brandewijn.
Avocado
Avocadococktails een trend noemen gaat misschien wat ver, maar steeds vaker duikt de vrucht op in tropische mixdranken. Gecombineerd met de smaak van agave – in de vorm van tequila, mezcal of agavesiroop – of met rum, limoensap, koriander of pepers, geeft het groene vruchtvlees je cocktail een verrassende upgrade.
Avocadococktail
Daiquiri: meng witte rum, limoensap en suiker met avocado en versgemalen zwarte peper. Of maak een Margarita 2.0 uit de blender met tequila, triple sec, limoensap, een schep crushed ijs, avocado en een paar blaadjes koriander.