Tips en trucs die het snijden van pompoen makkelijker maken

En een stuk minder eng ook.

snijden-van-pompoen
Getty Images

Pompoen, de groente die zorgt voor het ultieme herfstgevoel. Heel fijn op je bord, maar niet zo'n pretje wanneer hij nog in zijn geheel op je snijplank ligt. Daarom: vier tips en trucs die het snijden van pompoen een stuk makkelijker gaan maken.

1. Kies het juiste gereedschap

Het juiste gereedschap om een pompoen mee te snijden is een groot, scherp én zwaar koksmes. Groot en scherp, logisch. Waarom dit mes ook zwaar moet zijn? Dit geeft je meer controle.

2. Verwarm de pompoen

Vijf minuten, om precies te zijn, in de magnetron. Nog steeds hard? Doe 'm dan een paar minuten in de oven. Je zult merken, het snijden van de pompoen zal hierna niet langer een strijd zijn.

3. Eerst de uiteinden

Snij eerst de voor- en achterkant van de pompoen af. Dit maakt dat hij straks stabieler op je snijplank blijft staan.

4. Snij de pompoen doormidden

Snij de pompoen vervolgens verticaal doormidden. Zo is het het makkelijkst om 'm verder te verkleinen. Voor je soep, saus, ovenschotel of wat je dan ook met deze groente gaat maken - de rest is aan jou.

Bron: The Kitchn

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips