Tips en trucs die het snijden van pompoen makkelijker maken

En een stuk minder eng ook.

pompoen-snijden-makkelijk
istetianaGetty Images

Pompoen, we houden maar al te veel van dat oranje spul. Het is de groente die zorgt voor het ultieme herfstgevoel. Heel fijn op je bord, maar niet zo'n pretje wanneer hij nog in zijn geheel op je snijplank ligt. Daarom: vier tips en trucs die het snijden van pompoen een stuk makkelijker gaan maken. Zodat je je tuingereedschap niet uit de schuur hoeft te halen.

1. Kies het juiste gereedschap

Het juiste gerei om een pompoen mee te snijden is een koksmes en moet beschikken over de volgende eigenschappen: het moet groot, scherp én zwaar zijn. Groot en scherp, logisch. Waarom dit mes ook zwaar moet zijn? Dit geeft je meer controle wanneer je in de kalebas aan het hakken bent.

2. Verwarm de pompoen

Vijf minuten, om precies te zijn, in de magnetron. Zo makkelijk! Nog steeds hard? Doe 'm dan een paar minuten in de oven. Je zult merken dat het snijden van de pompoen hierna niet langer een strijd zijn.

3. Eerst de uiteinden

Snij eerst de voor- en achterkant van de pompoen af. Dit maakt dat hij straks stabieler op je snijplank blijft staan. En dat zorgt er voor dat je weer makkelijker snijden kunt, zonder met een snijwond te eindigen bij de EHBO.

4. Snij de pompoen doormidden

Snij de pompoen vervolgens verticaal doormidden. Zo is het het makkelijkst om 'm verder te verkleinen. Voor je soep, saus, ovenschotel, pompoenspaghetti of wat je dan ook met deze groente gaat maken - de rest is aan jou. Lees hier wat je allemaal kunt doen met pompoen.

Bron: The Kitchn

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips