Tips en trucs die het snijden van pompoen makkelijker maken

En een stuk minder eng ook.

pompoen-snijden-makkelijk
istetianaGetty Images

Pompoen zorgt voor het ultieme herfstgevoel. Heel fijn op je bord, maar niet zo'n pretje als hij nog in zijn geheel op je snijplank ligt. Daarom: vier tips en tricks die het snijden van pompoen een stuk makkelijker maken.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Pompoen snijden

1. Kies het juiste gereedschap

Het juiste gerei om een pompoen mee te snijden is een koksmes en moet beschikken over de volgende eigenschappen: het moet groot, scherp én zwaar zijn. Groot en scherp, logisch. Waarom dit mes ook zwaar moet zijn? Dit geeft je meer controle wanneer je in de kalebas aan het hakken bent.

2. Verwarm de pompoen

Vijf minuten, om precies te zijn, in de magnetron. Zo makkelijk! Nog steeds hard? Doe 'm dan een paar minuten in de oven. Je zult merken dat het snijden van de pompoen hierna niet langer een strijd zijn.

Recept: deze makkelijke pumpkin pie hoeft niet eens in de oven

3. Eerst de uiteinden

Snij eerst de voor- en achterkant van de pompoen af. Dit maakt dat hij straks stabieler op je snijplank blijft staan. En dat zorgt er voor dat je weer makkelijker snijden kunt, zonder met een snijwond te eindigen bij de EHBO.

4. Snij de pompoen doormidden

Snij de pompoen vervolgens verticaal doormidden. Zo is het het makkelijkst om 'm verder te verkleinen. Voor je soep, saus, ovenschotel, pompoenspaghetti of wat je dan ook met deze groente gaat maken - de rest is aan jou. Lees hier wat je allemaal kunt doen met pompoen.

Bron: The Kitchn

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips