De Paaseitjes Test

Paaseieren! We zijn er dol op. De hele ELLE Eten-redactie heeft last van een suikerkater, maar het was het helemaal waard: we hebben unaniem besloten welk melkchocolade-paasei we ’t lekkerst vinden.

De paaseitjes test
Getty Images

We hebben van verschillende merken alleen de melkchocolade paaseitjes geproefd, omdat we het zo eerlijk mogelijk wilden houden. Je snapt, we nemen ons paaseipanel erg serieus. Proeven werd blind gedaan en het was écht geen kwestie van hap-slik-weg. Nee, die chocola bleef minutenlang rondgaan in de mond. Er waren hoogtepunten (‘dit ei is vol en romig’) en een dieptepunt toen een eitje werd uitgespuugd in de prullenbak.

De paaseitjes staan op volgorde: we beginnen met de minst lekkere en eindigen met onze favoriet.

Hema paaseieren

De eitjes in het gele zakje – € 2 voor 120 gr

We waren even in de war nadat we de vrolijke oranje-roze verpakking eraf hadden gepeld: is dit pure chocolade? De kleur van deze paaseitjes is erg donker. Misschien komt het wel door deze uiterlijke schijn dat we de hysterisch zoete smaak niet hadden verwacht. Het zoete overheerst zo erg dat de chocoladesmaak van dit holle eitje wegvalt. Jammer.

Albert Heijn Delicata

€ 2,99 voor 150 gr

Het paasei is net een slag groter dan gemiddeld en het patroon ligt er diep in. Mooi! Wat smaak betreft, vonden we hem helaas iets minder. Niet vies, maar een beetje flauwtjes. Het ei ligt wat hard in de mond en smelt pas na een tijdje. Het mag van ons ietsje romiger.

We houden van chocola, daarom deze 25 luxe chocolade-desserts >

Jamin

€ 1,79 per 100 gr, of een mixverpakking van € 9 voor 600 gr

Aan de zoete kant: sommige redacteuren vonden deze paaseieren zelfs meer naar karamel dan naar chocolade smaken. De textuur is best romig en hij smelt goed in de mond. Qua uiterlijk valt er niet veel bijzonders op te merken: het is een gewoon paasei, zoals je hem verwacht.

Marqt

In samenwerking met Arthur Tuytel - biologische, handgemaakte chocola - € 3 voor 180 gr

Zacht romig en zoet: dit paasei deed een paar redacteuren denken aan de retro koetjesreep. Maar dan een stuk lekkerder. Hij had nét iets sneller mogen smelten in de mond. Wat z’n looks betreft: een look-a-like van de Albert Heijn-eitjes. Zo groot, je kan er bijna een hap uit nemen. Het reliëf ligt diep in het ei. We vinden het goed dat de verpakking 50% recyclebaar is... maar ergens missen we wel de kleurrijke kitch die hoort paasblijheid.

Tony's Chocolonely paaseitjes

€ 3,49 per doosje. Te koop bij Marqt, daar mag het doosje zelf samenstellen, en Albert Heijn. Lekkere grote paaseieren met de smaken melk, puur, noga, praline en karamel zeezout. Drie keer raden wat onze favoriet is. Die combinatie van zout en chocolade is - ook in een paaseitje - zeer smakelijk. De opdruk deed redacteur Stasja denken aan een voetbal, maar hij sabbelde lekker weg.

De paaseitjes van chocolaterie Madame Pompadour

We visten de melkchocolade uit een mix van zes smaken – te vinden in Huidenstraat 12 te Amsterdam - € 6,95 voor 200 gr

Klein maar fijn, dit lieflijke paaseitje. De smaak doet echter niet onder voor zijn grotere soortgenoten. Hij is romig, vol en precies goed zoet. Hij is lekker dik qua textuur en smelt lobbig in de mond. Ja, deze paaseieren waren te snel op. Een duidelijke winnaar.

Spiegeleieren

€ 4,95 per zakje, bakkerij Van Soest

Deze eitjes van Van Soest zijn eigenlijk geen paaseitjes. Maar, we vonden ze het vermelden waard. Want hoe leuk zijn deze gebakken eieren. Weer´ns wat anders dan die ovaalvormige die we gewend zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips