De paaseitjestest 2018: dít zijn de lekkerste paaseieren

Het ene ei is het andere niet - en dat hebben we geproefd. We deden een zoektocht naar het perfecte paasei.

Paaseitjestest
Getty Images

We hebben nog even voordat de paashaas de benen weer neemt, maar bij ons mag-ie het de komende weken rustig aan doen. Voor de paaseitjestest pakten we het dit jaar anders aan dan vorig jaar en proefden we álle soorten eieren uit elke windhoek van de stad - en soms verder. Zonder klagen namen we de extra kilo's voor lief en talloze proefrondes later zijn we er dan eindelijk uit: de uitslag van ELLE Etens paaseitjestest 2018. Over de uitslag kan helaas niet gecorrespondeerd worden, want wij zitten vol...

Van Soest

Hoera, de spiegeleitjes zitten weer in het assortiment. Ga je voor het oog, dan zouden we daar een zakje van bestellen. Maar, dit is een smaaktest, en daar kwamen de 'ambachtelijke bonbon eitjes' de hoek om kijken. Verliezers: de drankversies kokos-rum en champagne, want hoe veelbelovend ze ook klinken, eet je dit eitje op een nuchtere maag, dan ben je in één klap aangeschoten. Toppers: de gezouten karamel-pinda, want origineler dan de doorsnee salted caramel, de aardbei-roze peper, want al even origineel qua smaak en kaneel, want altijd goed. Let wel op, want zoals de naam al doet vermoeden is dit een ei waar je er niet gauw meerdere van achter elkaar eet. De bonbonnen zijn meer minidessert dan paaseitje-hap-slik-weg.
> Verkrijgbaar bij chocolatier Van Soest in Amsterdam en online

HEMA

HEMA kwam dit jaar met een heuse pop-up shop vol met paaseitjes en lanceerde drie nieuwe smaken. De tompouce en discodip klonken heel leuk, maar vielen in de praktijk wat tegen. Allereerst waren we diep teleurgesteld dat bij het uitpakken de discodip ín het eitje bleek te zitten - de tompouce pakte het uiterlijk dan weer wel leuk aan met een half roze, half gele vulling. Ook zijn deze eitjes ons net even te zoet. De koffie-crisp daarentegen serveren wij met alle liefde aan de paastafel. Zo lekker dat-ie de strijd zelfs in de paasei pop-up van de rest van het enorme assortiment won.
> Verkrijgbaar bij HEMA

VANROSELEN

Deze chocolatier liet ons kennismaken met hun gevulde eitjes in melk en puur en met hun meeuweneitjes. De gevulde eitjes konden we wel blijven eten. Niet te zwaar, de vulling niet te overheersend en chocolade die volgens een panellid 'duur' smaakt. De meeuweneitjes zijn niet alleen mooi, maar zitten ook nog eens bomvol smaak. Het krokante laagje om de chocolade heen, waardoor het net het eitje van een meeuw lijkt, zorgt voor de perfecte bite.
> Verkrijgbaar bij Van Roselen Fine Chocolates in Amsterdam

Deze chocolade die je binnenkort bij Van Soest koopt is wel héél bijzonder >

Hands Off My Chocolate

Origineel! Hands Off My Chocolate goot dit jaar zijn rondjesreep in eiervorm. The Egg Bar, die bestaat uit allemaal eitjes aan elkaar, is leuk breekbaar en daarmee handig om te delen. En al ziet die met melk en witte chocolade er het leukst uit, klinkt de reep met crushed toffee het lekkerst, is voor ons de winnaar toch echt de kruidige carrot cake met donkere chocolade.
> Verkrijgbaar bij oa verschillende supermarkten

Patisserie&Zo

Wil je iemand een paasei cadeau doen, dan raden we je aan om tussen het assortiment enorme eieren van Patisserie&Zo te neuzen. We proefden een bijzonder mooi ei uit losse schijven met vier soorten chocolade: puur, melk, wit en karamel. En die karamel, daar hadden we wel een heel ei van op kunnen krijgen. Zoet, maar precies goed en net of er stiekem toch een beetje zout in zit.
> Verkrijgbaar bij Patisserie&Zo in Helmond en online

Paastoetjes! Recepten voor een feestelijk dessert >

Tony's Chocolonely

We zeiden het al eerder: luchtig, fris en romig in een reep. Dat kán gewoon niet mis gaan. En dat ging het ook niet. De paasreep van Tony's Chocolonely is er een voor als je even géén zin hebt in allerlei vullingen, wel zin hebt in een smaakje en niet genoeg hebt aan een ei. Maar, hij is niet weggelegd voor de fans van uit het straatje van de extra pure choco, want dit is een zoeterd.
> Verkrijgbaar bij oa verschillende supermarkten

Van Velze's

De gevulde eitjes van Van Velze's waren stuk voor stuk een aangenamen verrassing. Waar je bij gevulde eitjes vaak een mix van ingrediënten in de binnenkant aantreft, lijkt het bij Van Velze's alsof er pure lepels honing in gestopt zijn en druipt de karamel er zó uit dat er associaties gemaakt werden het vieze mannetje van Van Kooten en De Bie. Het veelbelovende Hot Chick eitje viel vorig jaar te heet uit, maar mocht van ons dit jaar nog net wat meer peper in z'n... ei. Wel leuk, zo'n brandertje achteraf, want de hitte komt bij dit ei pas later.
> Verkrijgbaar bij chocolaterie Van Velze's in Amsterdam

Paastraktatie voor op school nodig? We hebben ideeën >

And the winner is...

Het kiezen van een winnaar uit zóveel verschillende smaken en zóveel verschillende meningen leek van tevoren onmogelijk, maar is ons zonder moeite gelukt. Unaniem waren we het eens over de grote winnaar: het bruine meeuwen-ei met druipende gezouten karamel erin. Mooi, héél erg lekker en ook nog eens duurzaam, want dit ei van Van Roselen heeft niet eens een papiertje nodig. Winner winner seagull egg dinner!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Alles voor Pasen