Grandioos! Zo schil en bewaar je gember het best

Zwerven er bij jou ook harde stukken ingedroogde gember door de koelkast? Vanaf nu niet meer. Met deze tips heb je altijd een stuk verse gember in huis.

Gember snijden en bewaren
Westend61Getty Images

Gember heeft iets verslavends met zijn tegelijk verfrissende en verwarmende effect. Daarom hebben we graag altijd een vers stuk bij de hand.

Schillen

Voor eens en voor altijd: gember schil je het gemakkelijkst met behulp van een kleine lepel. Probeer maar eens, het werkt echt.

Water of wodka

Leg de geschilde stukken gember in een bakje water en zet dit in de koelkast. Dit voorkomt dat de gember uitdroogt. Je moet het water wel dagelijks even verversen. Deze bewaarmethode is vooral handig wanneer je gember bijna dagelijks gebruikt. Onderdompelen kan ook met wodka in plaats van met water. De gember is dan nog langer houdbaar, maar de smaak verandert natuurlijk wel een beetje.

Groentelade

Ongeschild kun je gember zo’n drie weken bewaren wanneer je ‘m in een plastic zak in de groentelade van de koelkast doet.

Vriezer

Ideaal voor het maken van gemberthee. Bewaar stukken gember in een diepvrieszak. Zin in thee? Doe wat stukken in je mok en giet er kokend water bij. Bijkomend voordeel: de thee is direct op een fijne drinktemperatuur. Je kunt ook een groot stuk geschilde gember invriezen. Daar kun je vervolgens gemakkelijk wat vanaf raspen voor in je curry. In de vriezer is gember wel drie maanden houdbaar.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips