Met deze truc is je vlees altijd mals

En de Koreanen leren ons hoe het moet.

Kiwis (Actinidia deliciosa) and pocketknife on wooden table
Westend61Getty Images

Zoals we bij de Koreanen en hun bulgogi (gegrild vlees) hebben afgekeken, zit de truc 'm in de marinade. Men neme: een stuk rundvlees (liefst bio) in dunne plakken gesneden en een stuk zurig fruit zoals kiwi, appel, peer of ananas. Of gewoon een ui. In de bulgogi-marinade is de geprakte ui, kiwi of ananas hetgeen dat het vlees zo zacht en mals maakt: de tenderizer.

Fruitige marinade

Prak het fruit of de ui fijn of mix het tot een puree met een staafmixer of in een blender. Laat je vlees samen met andere smaakmakers zoals sojasaus, honing, vissaus en sesamolie in het fruitpapje marineren. Laat het minimaal een half uur in de koelkast en het liefst een hele nacht. Op de grill en mals is je vlees.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips