Chef Kitumara verklapt hoe je thuis perfecte sushirijst klaarmaakt

Voor in je sushi bowl, bijvoorbeeld.

sushirijst klaarmaken
Getty Images

Chef Taichi Kitumara, van sushirestaurant Sushi Kappo Tamura in Seattle, vertelt in een video van Chef's Steps hoe je thuis de beste sushirijst klaarmaakt. Zijn geheime truc is een rijstkoker. Waarom? Kitumara: 'Cause it's a f*ckng robot!'

Sushirijst koken

Hoe jij volgens deze chef de beste sushi kan maken? De rijst kook je dus in een rijstkoker. De rijstkoker weet precies hoe lang de rijst nodig heeft om gaar te koken. De verhouding tussen rijst en water staat meestal ook aangegeven.

Tips bij het maken van sushirijst

Chef Kitumara heeft nog meer tips waardoor je sushirijst optimaal bereidt. We vatten ze samen:

1. Gebruik sushirijst met een korte korrel
2. Gebruik een rijstkoker
3. Was de rijst in koud water totdat het water helder is
4. Laat de rijst 15 minuten in het water weken voordat je het kookt
5. Maak een mix van 9 delen rijstazijn, 4 delen suiker en 1 deel zeezout en kook dat totdat de suiker is opgelost
6. 30 ml van de azijnmix gaat op 1 cup gekookte rijst (ongeveer 190 gram)
7. Als je de rijst uit de rijstkoker haalt, verwijder dan de bodemlaag. Die is droog.
8. Gebruik een plastic spatel om te roeren en maak 'm nat zodat de rijst er niet aan plakt
9. Leg een vochtige doek over de rijst zodat het niet uitdroogt als je het niet meteen gebruikt

Bron: Chef's Steps

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips