7 tips om te scoren met pulp uit je slowjuicer

Net een sapje gemaakt en pulp over? Niet weggooien, je kunt er meer mee dan je denkt!

slowjuicer pulp
Getty Images

Gebruik je vaak een slowjuicer en gooi je de pulp weg? Niet meer doen! Je kunt er van alles mee maken, en het in allerlei recepten als smaakmaker inzetten. Een paar ideeën:

1. Brownies en muffins

De pulp van fruitsapjes doet het goed met chocolade en wat nootjes. Mix een paar volle eetlepels in je browniebeslag, voeg wat walnoten of pinda’s toe en je hebt heerlijk fruitige brownies. Ook in muffins doet je fruitpulp het perfect.

2. Worteltaart

Als je wortelsap hebt gemaakt, is dat een mooie reden om met de pulp meteen ook een worteltaart te maken. Wortels raspen is niet meer nodig, dus je bent ook nog eens sneller klaar.

3. Mueslirepen

Juist in de pulp zitten veel vezels. Maak je zelf je mueslirepen? Doe er dan wat fruitpulp bij. Zo krijg met je ochtend- of sportreep extra veel vezels binnen. Easy does it!

4. Crackers

Met boerenkoolpulp maak je heel eenvoudig knapperige crackers. Je hoeft er alleen wat bloem, water en specerijen bij te doen. Mix alles met een staafmixer of in de foodprocessor. Hieronder een filmpje om het wat duidelijker te maken.

5. Roomkaas

Wat doe je vervolgens op die crackers? Roomkaas met pulp natuurlijk. Simpel, mix een half bakje roomkaas met een paar volle eetlepels bieten of wortelpulp. Voeg voor wat extra smaak zout en kruiden eraan toe.

6. Soep

Geef je soep een boost en doe er wat lepels groentepulp bij. Doe dit terwijl je de ingrediënten inkookt. Je kunt er ook nog bouillon van maken. Mix het pulp dan met water, ui, specerijen en laat het ongeveer een uur trekken.

7. Vegetarische burger

Heb je pas nog een sapje gemaakt met kool, wortel en selderij? Mooi, dan kan je nu een vegaburger maken. Lekker op een knapperig speltbroodje met avocado en paprikapoeder.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips