11 tips! Zo maak je de lekkerste fruitsalade

De fruitsalade is het verplichte bijgerecht van de zomerse maaltijd. Met deze tips til je 'm naar the next level.

fruitsalade
Getty Images

Om te beginnen kies je voor fruit dat in het seizoen is. Check de seizoenskalender voor als je het even niet meer weet.

Ook kies je voor fruit dat écht vers is. Als dat betekent dat je elk stukje zorgvuldig moet betasten, so be it.

Maak je fruitsalade niet te lang van tevoren. Dat gaat ten koste van de smaak en textuur.

Snij alle fruitsoorten in blokjes van dezelfde grootte. Des de kleiner je de blokjes maakt, des de meer smaken je in één hap naar binnen krijgt. Seen on Pinterest: gebruik koekjesstekers om je fruit in vormen te snijden.

Misschien overbodig te zeggen, maar toch: verwijder alle oneetbare delen zoals de pit(ten), en in sommige gevallen ook de schil.

Sap van een citrusvrucht haalt de smaak van het fruit omhoog én zorgt ervoor dat het minder snel verkleurt.

Voeg op het laatste moment een handje noten toe. Doe dit echt vlak van tevoren, anders zuigen ze teveel fruitvocht op. En niemand houdt van zompige noten.

Een flinke schep slagroom of yoghurt door de fruitsalade kan heel erg goed werken.

Varieer met je fruit. Zowel qua textuur (meng sappig en stevig), smaak (wissel zoet en zuur af), en kleur.

Gebruik mint of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld basilicum, om je fruitsalade op smaak te brengen.

Nog meer lekkere toevoegingen: merg van een vanillestokje, stukjes dadel, of rasp van een sinaasappelschil. Of een flinke bol slagroomijs.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips