11 tips! Zo maak je de lekkerste fruitsalade

De fruitsalade is het verplichte bijgerecht van de zomerse maaltijd. Met deze tips til je 'm naar the next level.

zomerse-fruitsalade
Getty Images

De zomer is bijna voorbij, dus maak zo vaak het nog kan een zomerse fruitsalade. Met deze elf tips til je 'm naar the next level.

#1 Seizoensfruit

Om te beginnen kies je voor fruit dat in het seizoen is. Check de seizoenskalender voor als je het even niet meer weet.

#2 Vers fruit

Ook kies je voor fruit dat écht vers is. Als dat betekent dat je elk stukje zorgvuldig moet betasten, so be it.

#3 Timing

Maak je fruitsalade niet te lang van tevoren. Dat gaat ten koste van de smaak en textuur.

#4 Snijtechniek

Snij alle fruitsoorten in blokjes van dezelfde grootte. Des de kleiner je de blokjes maakt, des de meer smaken je in één hap naar binnen krijgt. Seen on Pinterest: gebruik koekjesstekers om je fruit in vormen te snijden.

#5 Precisiewerk

Misschien overbodig te zeggen, maar toch: verwijder alle oneetbare delen zoals de pit(ten), en in sommige gevallen ook de schil.

#6 Citrusvruchten

Sap van een citrusvrucht haalt de smaak van het fruit omhoog én zorgt ervoor dat het minder snel verkleurt.

#7 Noten

Voeg op het laatste moment een handje noten toe. Doe dit echt vlak van tevoren, anders zuigen ze teveel fruitvocht op. En niemand houdt van zompige noten.

#8 Zuivel

Een flinke schep slagroom of yoghurt door de fruitsalade kan heel erg goed werken.

#9 Variëren

Varieer met je fruit. Zowel qua textuur (meng sappig en stevig), smaak (wissel zoet en zuur af) en kleur.

#10 Kruiden

Gebruik munt of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld basilicum, om je fruitsalade op smaak te brengen.

#11 Extra's

Nog meer lekkere toevoegingen: merg van een vanillestokje, stukjes dadel, gebakken kokos of rasp van een citrusvrucht. Of een flinke bol slagroomijs.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips