11 tips! Zo maak je de lekkerste fruitsalade

De fruitsalade is het verplichte bijgerecht van de zomerse maaltijd. Met deze tips til je 'm naar the next level.

zomerse-fruitsalade
Getty Images

De zomer is bijna voorbij, dus maak zo vaak het nog kan een zomerse fruitsalade. Met deze elf tips til je 'm naar the next level.

#1 Seizoensfruit

Om te beginnen kies je voor fruit dat in het seizoen is. Check de seizoenskalender voor als je het even niet meer weet.

#2 Vers fruit

Ook kies je voor fruit dat écht vers is. Als dat betekent dat je elk stukje zorgvuldig moet betasten, so be it.

#3 Timing

Maak je fruitsalade niet te lang van tevoren. Dat gaat ten koste van de smaak en textuur.

#4 Snijtechniek

Snij alle fruitsoorten in blokjes van dezelfde grootte. Des de kleiner je de blokjes maakt, des de meer smaken je in één hap naar binnen krijgt. Seen on Pinterest: gebruik koekjesstekers om je fruit in vormen te snijden.

#5 Precisiewerk

Misschien overbodig te zeggen, maar toch: verwijder alle oneetbare delen zoals de pit(ten), en in sommige gevallen ook de schil.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

#6 Citrusvruchten

Sap van een citrusvrucht haalt de smaak van het fruit omhoog én zorgt ervoor dat het minder snel verkleurt.

Artikel gaat verder onder de video.

Zien: in deze fruitige salsa wil je nu je nacho dippen

#7 Noten

Voeg op het laatste moment een handje noten toe. Doe dit echt vlak van tevoren, anders zuigen ze teveel fruitvocht op. En niemand houdt van zompige noten.

#8 Zuivel

Een flinke schep slagroom of yoghurt door de fruitsalade kan heel erg goed werken.

#9 Variëren

Varieer met je fruit. Zowel qua textuur (meng sappig en stevig), smaak (wissel zoet en zuur af) en kleur.

#10 Kruiden

Gebruik munt of andere kruiden, zoals bijvoorbeeld basilicum, om je fruitsalade op smaak te brengen.

#11 Extra's

Nog meer lekkere toevoegingen: merg van een vanillestokje, stukjes dadel, gebakken kokos of rasp van een citrusvrucht. Of een flinke bol slagroomijs.

Volg ELLE Eten op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips