15x Food films voor voedselfanaten

We zetten op een rijtje: de allerleukste films over eten. Bekijk ze niet met een lege maag!

de 15 lekkerste eetfilms voor foodies
Getty Images

Bijna weekend! Extra veel tijd om films te kijken dus. We zetten op een rijtje: de allerleukste films over eten. Oh ennuh, bekijk ze niet met een lege maag.

Julie & Julia (2009)

Voor alle Julia Child fans en foodbloggers, maar ook voor iedereen die gewoon van hele leuke films houdt: een verhaal over het leven van Julia Child en een blogger die al haar recepten probeert na te koken. Ook fijn: deze film vind je op Netflix.

Jiro Dreams of Sushi (2011)

In deze documentaire leer je de beste sushichef ter wereld kennen, Jiro uit Tokyo. Jiro is 85 en nog lang niet uitgeleerd. In zijn restaurant passen maar 10 personen, en je eet er gerechten van wel 300 dollar. Ook een echte Netflix-aanrader.

Ratatouille (2007)

Wie kent deze wereldberoemde Disney film niet? De kookgekke rat die stiekem in een sterrenrestaurant in Parijs werkt is een hit bij jong en oud. Bovendien krijgen we na het kijken van deze film spontaan zin in ratatouille.

Food, Inc. (2008)

In deze kritische documentaire wordt de waarheid over de industrie achter ons eten uitgelegd. De regisseurs komen tot een paar schokkende ontdekkingen.

Babette's Feast (1987)

Een dramafilm over de Franse Babette, die terecht komt in een klein Deens dorpje waar ze een feestmaal klaarmaakt voor de familie waar ze voor werkt.

Chef (2014)

Dit is een heerlijke feelgood film bomvol eten. Wanneer een chefkok wordt ontslagen uit het restaurant waarin hij werkt, begint hij samen met zijn zoon en beste vriend een foodtruck. Samen trekken ze met die truck door Miami.

Bad Habits / Malos Habitos (2007)

Een moeder met anorexia, een overspelige echtgenoot en hun mollige dochter. Je ziet ze allemaal in deze film over slechte (eet)gewoontes.

Mostly Martha (2001)

Controlefreak Martha runt een Frans restaurant. Maar dan zorgt de nieuwe Italiaanse chef-kok plots voor een hoop opschudding.

Sideways (2004)

Twee mannen met een midlifecrisis die op het punt staan om te trouwen gaan op road trip door de wijnlanden van Californië.

Estomago: A Gastronomic Story (2007)

Eat or be eaten, een uitspraak die van toepassing is op de hoofdpersoon van deze film. Alleen kan hij naast eten ook nog eens heel goed koken.

Super Size Me (2004)

Documentairemaker Morgan Spurlock eet een maand lang alleen maar bij McDonalds, met alle gevolgen van dien.

Toast (2010)

In Toast ga je terug in de tijd naar Engeland in de jaren 60. Dat betekent een film vol Britse humor en natuurlijk Brits eten.

Big Night (1996)

Twee temperamentvolle Italianen die samen een restaurant runnen, dat vraagt om problemen.

Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971)

Deze gouwe ouwe is een must-see voor alle snoepers onder ons.

Kings of Pastry (2009)

Dit is een prachtige documentaire over gepassioneerde banketbakkers. Waarschuwing: kijk deze film niet met een lege maag.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips