Dit is de beste manier om snel vlees te ontdooien zonder magnetron

Voor iedereen die weleens vergeet zijn vlees op tijd uit de vriezer te halen.

Vlees ontdooien magnetron
Getty Images

De beste manier om vlees te ontdooien is door het ruim van tevoren in de koelkast te zetten. Zo hebben bacteriën geen enkele kans om zich op het vlees te vestigen. Maar goed, wij snappen dat dit niet altijd mogelijk is. Op het moment dat je een spontane eter hebt, of als je simpelweg een keer vergeten bent je vlees op tijd uit de vriezer te halen.

Magnetron

In zo'n situatie kun je ervoor kiezen je vlees te ontdooien in de magnetron. Deze kan er echter voor zorgen dat je vlees al begint te garen voordat het volledig ontdooid is. Gelukkig is er een truc waarmee je je eten wel snel én veilig kunt ontdooien. Eentje die ook nog eens ontzettend makkelijk is.

Druppelende kraan

Haal het vlees uit de verpakking en plaats het in een kom, die je vult met lauw water. Plaats ‘m in de gootsteen onder een snel druppelende kraan. Laat het vlees in de gootsteen staan tot het volledig ontdooid is. Voor kleine stukken vlees, zoals kipfilet, zal dit zo'n twintig minuten duren. Grote stukken vlees hebben iets langer de tijd nodig, dat ontdooiingsproces kan oplopen tot een uur of twee.

Contstante temperatuur

De circulatie van het water die ontstaat door het druppelen, zorgt ervoor dat het water rondom het vlees een constante temperatuur behoudt. Daardoor ontdooit het vlees sneller en krijgen bacteriën geen kans om te groeien.

Bron: The Kitchn

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips