Tips: zo maak je stevige slagroom

Zeg je slappe slagroom maar gedag met deze lifehacks.

stevige-slagroom
Getty Images

We kennen het allemaal wel: willen we verse slagroom opkloppen, hebben we geen mixer. Hierdoor sta je soms uren - althans zo voelt het dan - te kloppen voor je leven, en houd je een slappe slagroom over. Om dit vervelende bakprobleem op te lossen deelt team ELLE Eten de gouden tip waardoor je nooit, maar dan ook nooit meer, met slappe slagroom aan komt zetten. En dat zonder mixer.

Het belangrijkste is: kies voor room met een vetgehalte van minstens 35%, het liefst zelfs meer. Light is een absolute no go, dan wordt de room zeker slap. De Albert Heijn, Lidl en Aldi hebben bijvoorbeeld een room met hoog vetgehalte in het assortiment. Om slagroom goed stevig te krijgen moet je ervoor zorgen dat alles wat je gebruikt koud is. Dus ook de kom en de garde. Die kun je een paar uur voor gebruik in de koelkast zetten.

Mascarpone

Nog stevigere slagroom die goed in vorm blijft? Meng 40 gram mascarpone met 100 milliliter room en klop het vervolgens tot een stevige slagroom. Je hebt nu iets gemaakt dat op de Engelse double cream lijkt. Tip! Zet het nog even koud voordat je 't serveert.

Smaakmakers

Lekker om toe te voegen: rozenwater (ongeveer 1 eetlepel per 250 milliliter slagroom), je lievelingslikeur (1 á 2 eetlepels per 250 milliliter slagroom), kaneel, kardemom, koffiepoeder, cacao, geraspte schil van citroen/limoen/sinaasappel, vanille-extract (ongeveer 3 milliliter per 200 milliliter slagroom).

Ben je veganistisch, maar wil je toch slagroom maken? Lees dan hier hoe je zuivelvrije slagroom maakt. Veel bakplezier!

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips