Tips! Zo maak je stevige slagroom

Zonder Klop-fix te gebruiken.

stevige-slagroom
Getty Images

Het belangrijkste is: kies voor room met een vetgehalte van minstens 35%, liefst meer. Geen light gedoe hier, dat blijft te slap. De Albert Heijn, Lidl en Aldi hebben er een in het assortiment. Om slagroom goed stevig te krijgen moet je ervoor zorgen dat alles wat je gebruikt koud is. Dus ook de kom en de garde. Die kun je een paar uur voor gebruik in de koelkast zetten.

Voor wie geen melk mag: zuivelvrije slagroom >

Mascarpone

Nog stevigere slagroom die goed in vorm blijft? Meng 40 gr mascarpone met 100 ml room en klop het vervolgens tot een stevige slagroom. Je hebt nu iets gemaakt dat op de Engelse double cream lijkt. Tip! Zet het nog even koud voordat je 't serveert.

19 zoete recepten >

Smaakmakers

Lekker om toe te voegen: rozenwater (ong 1 el per 250 ml slagroom) likeur (1-2 el per 250 ml slagroom), kaneel, kardemom, koffiepoeder, cacao, geraspte schil van citroen/limoen/sinaasappel, vanille-extract (ong 3 ml per 200 ml slagroom).

En dan nu, aan de slag!

Een tarte tatin in 6 stappen >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips