3 tips: zo bewaar je aardbeien!

Zoet, sappig, fris: de aardbei past overal bij. De enige uitdaging is: hoe houd je dit fantastische fruit zo lang mogelijk vers?

aardbeien
Facebook

Spons

De aardbei is een zacht, delicaat stukje fruit en moet met de nodige zorg behandeld worden. Daarom was je ze pas vlak voordat je ze eet, met het kroontje er nog op. Aardbeien zijn vergelijkbaar met een spons: ze zuigen elk beetje vocht op, waardoor ze sneller bederven. Laat de kroon van de aardbei zo lang mogelijk zitten: dit verlengt de levensduur. Misschien wat voor de hand liggend, maar toch: verwijder de beschimmelde exemplaren voordat ze de rest besmetten.

Waar

Waar je ze het beste kunt bewaren, hangt helemaal af van wanneer je ze wil opeten:

1. Dezelfde dag nog? No worries, dan mogen ze gewoon op het aanrecht.

2. Later? In de koelkast ermee. Haal de aardbeien uit hun originele verpakking, en leg ze in een gedeeltelijk afgesloten bakje dat je bekleed hebt met keukenpapier. Dit absorbeert vocht. Je aardbeien zouden nu vijf tot zeven dagen goed moeten blijven.

3. Deze winter? Ze mogen in de vriezer. Verwijder het kroontje, halveer de aardbeien en vries ze in op een bakplaat. Bewaar ze daarna in een luchtdicht ziplockzakje.

TIP! Een drupje citroensap doet het goed op aardbeien, daar gaan ze alleen maar beter van smaken.

Bron: The Kitchn


Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips