Zalm bakken! Met deze tips mislukt het bereiden nooit

Moeite met het op de juiste manier bereiden en bakken van zalm? Met deze tips helpen we je een handje.

zalm-bakken
Getty Images

Gegarandeerd dat-ie nu nooit meer mislukt.

1. Snijden

Voordat je zalm gaat bakken, is het heel belangrijk dat je ‘m op de juiste manier snijdt. Veel zalmfilets worden dwars gesneden, maar dat is juist hoe het níet moet. Hierdoor geef je de zalm de kans om ongelijk te bakken: het dunne uiteinde gaart veel sneller dan de rest van de vis. Het resultaat is een droog, overgaar uiteinde wat ook nog eens ten koste gaat van de smaak. Zonde.

Zo bak je je vis knapperig >

2. Huid

Al is het alleen al voor die knapperige touch: bak zalm mét huid. Het laagje vet op de huid zorgt voor een veel betere isolatie van het visvlees en voor het gelijk bakken aan alle kanten. Niet zo’n fan van de structuur, dan wel de smaak van de huid? Verwijder ‘m na het bakken.

3. Baktijd

Voor zalm geldt eigenlijk hetzelfde als voor biefstuk: vooral niet doorbakken. Om dit te voorkomen, doe je er goed aan eerst de huid te bakken. Waarna die goed bruin is en de zalm voor tweederde is verkleurd, bak dan de andere kant nog even korter.

Romige parelgort met zeekraal, peultjes en zalm >

4. Opwarmen

Een echte no-go is zalm opnieuw opwarmen. En dat is ook eigenlijk helemaal niet nodig: koud is-ie net zo lekker als warm. Zit je toch met kliekjes? Gooi de zalm door een salade of bekleed er je sandwich mee.

Bron: Tasting Table

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips