Chef-kok Barry de Back van restaurant Sophia vult het lijstje voor ons in. De tijden zijn volgens hem afhankelijk van de grootte van het vlees, het handigst is daarom om een kernthermometer te gebruiken die piept als het vlees op temperatuur is. Hopelijk kan je oven laag, echt laag. Dit zijn de temperaturen waar je verschillende vleessoorten op moet garen:
Oei! Deze 8 dingen mag je nooit in de magnetron doen >
Kip heel, 80°C, 75°C
Kipfilet, 60°C, 55°C
Eendenborst, 70°C, 50-55°C
Lamsbout, 65°C, 58°C voor medium
Lamsrack, 60°C, 50-55°C voor medium
Ossenhaas, 65°C, 50-55°C voor medium/45-50 °C medium-rare
T-bonesteak, 65°C, 50-55°C voor medium
Varkenshaas, 80°C, 72°C voor medium
Reerug, 60°, 47°C
De eerste temperatuur is de oventemperatuur en de tweede is de kerntemperatuur.