Tip! Koreaanse barbecue

Koreanen geven een compleet nieuwe invulling aan de term barbecue. En wij zijn maar al te blij met deze Koreaanse kijk op de grill.

tip-koreaanse-barbecue
Getty Images

Bij Koreaans barbecueën is het de bedoeling dat je zelf de maaltijd à la minute bereidt. Op de grill, die meestal is ingebouwd in de tafel. Er staan talloze Koreaanse gerechtjes en bijgerechten, ook wel banchan genoemd, op tafel om te delen. Bijvoorbeeld bulgogi, gemarineerd vlees, of het inmiddels welbekende bijgerecht kimchi, gefermenteerde kool.

Koreaanse barbecue doe je zo

Als je het goed doet, bestaat je Koreaanse barbecue uit bulgogi, kleine porties banchan, rijst en sla. Hoe je te werk gaat? Grill je vlees, of groenten/tofu in geval van vega, en knip het vlees met een schaar in kleine stukjes. In een blaadje sla leg je wat rijst, lenteui, gegrilde knoflook, sojabonenpasta en de tofu, groenten of het vlees. Je pakketje is klaar om op te eten. De banchan, bijvoorbeeld gestoomde shishito pepers of geroosterd zeewier, eet je ernaast, zodat je alle smaken afzonderlijk goed proeft.

Waar?

Je kunt je thuis wagen aan een Koreaanse barbecue, maar bij deze restaurants weet je zeker dat het naar behoren uitpakt.

> Miss Korea BBQ, Albert Cuypstraat 66-70, Amsterdam

> Seoul Garden, Bagijnestraat 8, Den Haag

> Seoul Sista, Hartmansstraat 31, Rotterdam

PS. De geur van de barbecue trekt in je kleding. Maak wat dat betreft dus een tactische keus.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Tips