Te veel zout toegevoegd? Zo red je elk gerecht

Jep, er zijn manieren om je maaltje te redden!

tips te zoute gerechten redden
Getty Images

Een snufje zout verrijkt nagenoeg elk gerecht. Schiet je echter uit, eindig je met iets dat naar de Noordzee smaakt. Er zijn gelukkig manieren om je te zoute maaltijd te neutraliseren.

Te veel zout toegevoegd? Zo red je elk gerecht

  • Verdubbel het recept
  • Voeg een andere smaak toe
  • Tips bij groenten en vlees
  • Soep en saus minder zout maken
  • Voorkomen

    Verdubbel het recept

    Het recept verdubbelen, maar de hoeveelheid zout hetzelfde laten, is de meest voor de hand liggende oplossing. Het teveel aan eten kun je invriezen, of de volgende dag als lunch eten.

    Zien: 9 hacks om minder zout te eten tijdens een diner

    Andere smaak toevoegen

    Ook kun je de zoute smaak neutraliseren door een andere sterke smaak toe te voegen. Denk hierbij aan suiker, citroensap of azijn. Zoet en zuur leiden de aandacht af.

    Groenten en vlees

    Serveer te zoute groente en vlees met een ongekruid bijgerecht, zoals rijst, quinoa of aardappel(puree). Een zachte, vrij smakeloze kaas zoals bijvoorbeeld mozzarella kan ook helpen het zout wat af te zwakken.

    Artikel gaat onder de video verder.

    Zien: 9 tips om íets minder zout te eten als je uiteten bent

    Soep en saus

    Heb je een te zoute soep gemaakt, dan kun je meerdere dingen doen. Soepen op waterbasis kun je gemakkelijk verdunnen met zoutloze bouillon. Als je dit niet in huis hebt, kun je de soep ook verdunnen met water, en vervolgens extra kruiden toevoegen om de smaak weer in balans te brengen. Blijf vooral veel proeven tussendoor.

    Wat ook helpt bij mislukte soepen en sauzen, is het laten meekoken van iets zetmeelrijks zoals een aardappel. Het teveel aan zout wordt op deze manier opgenomen. Het is misschien wel nodig om extra vocht toe te voegen, om te voorkomen dat de saus/soep te dik wordt.

    Voorkomen

    Om te voorkomen dat een gerecht te zout wordt, moet je steeds blijven proeven. Als je bang bent dat je uitschiet met het zoutvaatje, kun je het ook eerst in je hand, of in een schaaltje doen voordat je het toevoegt aan het gerecht.

    Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Kooktips