Aardappels poffen in de magnetron of oven doe je zo

Het is extreem makkelijk, snel én lekker.

gepofte-aardappelen
Getty Images

Met aardappels kun je oneindig veel. Bakken, koken, gratineren, frituren, stomen. En poffen? Ja, dat ook. Dat geldt voor alle aardappels, waaronder de heilige zoete aardappel. Je kunt aardappels poffen op twee manieren: in de magnetron en oven. We leggen het je uit.

Aardappels poffen

Kruimig of vastkokend? Ze zijn beide te poffen. Het verschil is dat de eerste wat droger wordt en de laatste iets kleffer. Ook de zoete aardappel poft wonderbaarlijk goed.

Benodigdheden:

  • Aluminiumfolie
  • Vork
  • Keukenpapier of theedoek
  • (Zoete) aardappels
  • Olijfolie of gesmolten boter
  • Oven of magnetron

    Aardappels poffen in de oven

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Boen de aardappel goed schoon met een borstel of schone spons. Verwijder de schil niet. Droog af met een theedoek of keukenpapier. Prik vervolgens met een vork een aantal keer in de aardappel aan alle kanten.

    Smeer de aardappel in met olie of gesmolten boter. Scheur een vierkant stuk aluminiumfolie af en leg de aardappel in het midden, vouw de aardappel in zodat hij aan alle kanten gelijk verpakt is.

    Artikel gaat verder onder de video.

    Zien: zo maak je gepofte aardappel klaar in een slow cooker

    Hoe lang moet je aardappels poffen in de oven?

    Plaats de ingepakte aardappelen in het midden van de voorverwarmde oven. Laat ze in ongeveer een uur gaar poffen. Schakel na 15 min de temperatuur naar 180°C. Hoe lang je de aardappels poft, ligt ook aan hoe groot de aardappels zijn. Hoe groter, hoe langer. Check de garing ondertussen met een prikker, komt-ie er schoon uit? Dan zijn ze goed. Daarna kruislings insnijden en vullen maar.

    Aardappels poffen in de magnetron

    Bereiding:

    Boen je aardappel schoon met een borstel of schone spons. Verwijder de schil niet. Droog af met een theedoek of keukenpapier. Prik met een vork een aantal gaatjes in de aardappel aan alle kanten. Leg de aardappel op een magnetronbestendige schaal of bord.

    Hoe lang poffen in de magnetron?

    De meeste middelgrote aardappels hebben zo’n 8-12 minuten op vol vermogen nodig om gaar te worden. Draai de aardappels na 5 minuten om en pof ze voor de resterende tijd. Haal ze uit de magnetron en laat ze 10 minuten nagaren in een schone theedoek of aluminiumfolie. Daarna kruislings insnijden en vullen.

    Inspiratie voor de vulling

    This content is imported from Pinterest. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
    This content is imported from Pinterest. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

    This content is imported from Pinterest. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

    Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

    This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
    Advertentie - Lees hieronder verder
    Meer van Kooktips