4 prachtige kookboeken voor een culinaire reis door Latijns-Amerika

Met héél wat meer dan alleen taco's erin.

pulled chicken tostada with slaw
BRETT STEVENSGetty Images

Latijns-Amerika is een enorme mengelmoes van verschillende culturen en daardoor smaken. Neem bijvoorbeeld de Peruaanse keuken: dat is een van de modernste en tegelijkertijd oudste keukens ter wereld. Een smeltkroes van allerlei invloeden, daar waar de Mexicaanse keuken weer heel anders, herkenbaar en eigen is. Met deze kookboeken maak je een culinaire reis door de twee landen, die de Latijns-Amerikaanse keuken op zijn best representeren.

Kookboeken uit de Latijns-Amerikaanse keuken

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Martin Morales - Andina
Bol.com

Dit bijzondere kookboek van Martin Morales is geïnspireerd op de streek van het Andes-gebergte waar zijn moeder en grootmoeder vandaan komen. Morales verzamelde traditionele verhalen en recepten, sommige meer dan duizend jaar oud, en vulde die aan met eigentijdse, kleurrijke creaties. Van zoete-aardappelpannenkoekjes, zeebaarsceviche met avocado, lamsfilet met macapoeder, pompoenstoof met mais en peterselie tot vlierbessenijs.

SHOP

2 Virgilio Martinez - Central
Bol.com

Central Restaurante in Lima, Peru is internationaal hoog aangeschreven. Al drie jaar op rij is het volgens de toonaangevende lijst The World’s 50 Best Restaurants het beste restaurant van Latijns-Amerika, en het staat op een vierde plek in de wereldranglijst. Virgilio Martínez opende de zaak in 2008 in de rustige buurt Miraflores, waar hij ook opgroeide. Later verkasten ze naar de hippe wijk wijk Barranco.

Eind vorig jaar bracht Martínez chefskookboek Central uit, dat je via zijn gerechten door het landschap van Peru leidt. De adembenemende foto’s zijn van Jimena Agois en Ernesto Benavides.

SHOP

3 Gaston Acurio - Peru
Bol.com

Op het moment dat Gastón Acurio in 1994 zijn eerste restaurant opende, ging voor de Peruaanse keuken het licht aan. De chef uit Lima bracht wereldwijd authentieke gerechten als ceviche, quinoa en aji amarillo aan de man. En dankzij zijn kookboeken, tv-programma’s, restaurants en bijzondere smaakcombinaties veroverde de Peruaanse keuken stap voor stap de wereld. In Peru ontvouwt Acurio in vijfhonderd authentieke recepten zijn visie op koken.

SHOP

4 Paul Wilson - Cantina Mexicana
Bol.com

Een Britse chef die naar Australië emigreert en aldaar als een blok valt voor de authentieke keuken van Mexico. Dat is het verhaal van Paul Wilson. Hij reisde als een veroveraar rond om de eetcultuur van Mexico met al zijn kleur en smaak te vangen. Van de moles uit het zuidelijke Oaxaca, tot streetfood uit Mexico City, tot de eeuwenoude eetcultuur van de Maya’s. Hij tekende hem, samen met uitgebreide informatie over de inheemse ingrediënten, helemaal op, in een boekwerk van meer dan 320 pagina’s. Dan moet je wel een beetje loco van Mexico zijn.

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kookboeken