Yvette van Boven is de winnaar van het Gouden Kookboek 2020

En dit zijn de resterende mooiste kookboeken van 2020, mét juryoordeel.

yvette van boven kookboek van het jaar 2020
Oof Verschuren

Vijf kookboeken maakten dit jaar kans op de titel 'Het Gouden Kookboek 2020'. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijke Nederlandstalige kookboek. De vakjury bereidt voor deze wedstrijd zelf verschillende recepten. Juryleden Makkie Mulder, Daan van der Valk, Jonneke de Zeeuw, Bart van Aken en Sarriel Taus reiken traditiegetrouw aan de vooravond van de Kookboekenweek de prijs uit, er kan er ten slotte maar één de winnaar zijn. En die winnaar is... Yvette van Boven!

Advertentie - Lees hieronder verder
Home made basics - Yvette van Boven
Bol.com

Wij zijn dol op Yvette, en we zijn niet de enigen.

De vakjury over Het Gouden Kookboek 2020: Dit kookboek is compleet, met echt heerlijke, frisse, verrassende en maakbare recepten. Dit is een kookboek die Yvette op haar best uitstraalt samen met haar man Oof Verschuren. Home Made Basics is een kookboek dat van zelf koken een feestje maakt. Het is liefde voor lekker en goed eten. Dit is het kookboek dat je ook aan je kinderen wilt geven als ze het huis uitgaan. Hier wil je de dag, de maand, het hele jaar mee door.’

SHOP

Inmaken - Jonah Freud en Noni Kooiman
Bol.com

In willekeurige volgorde de rest. Jonah Freud en Noni Kooiman werden genomineerd voor hun Inmaken. De jury: 'Een bijbel voor het inmaken, met heel veel groenten en fruit, maar ook vlees, vis en zelfs bloemen. En gewoon, omdat het leuk is om te doen, ook met ingrediënten die het hele jaar verkrijgbaar zijn.'

'Als je begint, ben je verloren en maak je uiteindelijk gewoon alle driehonderd en meer recepten. Het plezier en de vakkennis spatten van de pagina’s. Inmaken is een handboek voor zowel thuiskoks als echte chefs. Dit kloeke boekwerk wordt een klassieker.'

SHOP

Spicy Chef - Soenil Bahadoer
Bol.com

Het nieuwste boek van Soenil Bahadoer werd geprezen: 'Spicy Chef is het hartverwarmende persoonlijke verhaal van een Surinaams jongetje dat het met keihard werken en leren in (top)keukens heeft geschopt tot twee-sterrenchef en in de top 100 van de beste chefs van de wereld staat.'

In het boek reist de chef naar Suriname en India, waar zijn roots liggen. 'In het boek staan gerechten vol herinneringen die je als
hobbykok (met enige uitdaging) nu in je eigen keuken kunt bereiden. Soenil Bahadoer onderstreept met dit boek het belang van diversiteit in (eet)cultuur: ‘Het maakt ons zoveel wijzer en rijker.’'

SHOP

Vis voor beginners - Mirjam van der Rijst, Harold Pereira en Martien Holtzappel
Bol.com

Een kookboek vol lekkers, lekkerbekjes, tattoos, truien, rolmopsen en recepten, luidt de kaft. De vakjury: 'Een vrolijk, origineel en speels boek over een fijn onderwerp met een geheel eigen signatuur. Alle technieken rondom vis komen aan bod. De receptuur is simpel, duidelijk en lekker, met mooie ingrediënten en smaakvolle combinaties. Het boek omschrijft de wereld van vis: van het kopen tot schoonmaken, van rauw tot gerookt, van ansjovis tot zeeduivel, van oorbel tot trui.'

SHOP

Wereldse Bouillons - Marianne Snel
Bol.com

Net als vorig jaar haalde ook in 2020 een Bouillon-boek de top vijf. Dit keer het exemplaar van Marianne Snel. De jury: 'Wereldse Bouillons is een aantrekkelijk, aanstekelijk en inspirerend kookboek: pagina’s zijn gevuld met niets anders dan gerechten die je wilt maken.'

Snel deed de receptuur, styling en fotografie allemaal zelf. 'Voor maar liefst twintig bouillons, die losjes werden gebaseerd op bouillons uit verschillende windstreken. Het is de basis voor comfort food op z’n best.'

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kookboeken