Bella Italia! 7x de lekkerste Italiaanse kookboeken

Om te koken zoals la mamma 't doet.

italiaanse kookboeken pizza
luchezarGetty Images

De Italiaanse keuken is grote favoriet in Nederland. Toegankelijk, maar zó smaakvol. Ook voor Italië geldt: in elke regio eet je anders. Deze zeven Italiaanse kookboeken nemen je mee van de top tot aan de punt van de laars. Van pasta's tot pizza's, voormalig armeluisvoer tot recepten ramvol rijke ingrediënten, en lichtvoetige groentegerechten tot warme stoofpotten.

Geschreven door een import-Italiaan of rasechte Mario; ieder boek leunt op klassiekers waar de Italiaanse keuken zo om bekend staat. En daar kunnen we nog een hoop van leren!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Made at home - Giorgio Locatelli
Bol.com

Als je bij restaurant Locanda Locatelli in Londen werkt, heb je
geluk. Met het personeelseten krijg je dan dingen als Toscaanse tomatensoep, rozijnenbrood of pizza’s en gnocchi in talloze variaties. Voor Giorgio Locatelli’s familie geldt hetzelfde – voor hen maakt hij dezelfde dingen. In Made at home deelt de beroemde Italiaanse chef zijn privégerechten nu ook met jou, en schrijft hij uitgebreid over zijn vrouw, kinderen en andere familieleden, alsof hij een dierbare oom is die bij je thuis aan de keukentafel verhalen vertelt. Een persoonlijk boek met een schat
aan gerechten.

SHOP

2 Grandi Gusti - Katie Parla
Bol.com

Katie Parla is een van oorsprong Amerikaanse culinair journalist (ze groeide op in New Jersey, heeft een history degree van Yale University) die nu vanuit Rome schrijft over de Italiaanse keuken. En met verve. Met Tasting Rome kwam ze al eerder met een ode aan die keuken als geheel. Voor Grandi gusti richtte ze zich op de bijna vergeten, authentieke gerechten die zo typerend zijn voor de minder ontdekte, zuidelijke streken van Italië. Ze reisde naar Basilicata, Calabrië, Campania, Molise en Puglia, om via de eettafel de streken pas echt goed te leren kennen. Het resulteerde in een verzameling van 85 unieke regionale gerechten.

SHOP

3 De Zilveren Lepel
Bol.com

Al meer dan zestig jaar is De Zilveren Lepel het best verkopende kookboek in Italië. Het wordt van generatie op generatie doorgegeven. In De Zilveren Lepel Classic zijn de beste recepten uit de bekende en wereldwijd geliefde kookboekenreeks. Een naslagwerk van maar liefst 170 klassieke, authentieke gerechten uit verschillende Italiaanse regio's. En reken er maar op dat dat gevarieerd is - zoals het landschap van Noord naar Zuid-Italië verandert, zo doet de keuken dat ook.

SHOP

4 Venetië - Russell Norman
Bol.com

De Londense Russell Norman vindt zichzelf allereerst restauranthouder en dan pas schrijver. Toch werden zijn beide boeken (Polpo en Spuntino) verkozen tot Kookboek van het jaar. In zijn nieuweling, Venetië, keert hij terug naar Venetië, de stad die hem inspireerde tot zijn restaurant Polpo. Hij opende er een zaak en verdiepte zich in de smaken en culinaire tradities van de stad. Ondanks het dagelijkse toeristenbombardement bleken er nog genoeg authentieke Venetiaanse gerechten te vinden. Van deze smakelijke familierecepten vind je er 130 in dit boek.

SHOP

5 Polpo - Russell Norman
Bol.com

Kookboek van het jaar dus. Normans restaurant Polpo zit in een achterafstraatje in het Londense Soho en is nu een van de populairste restaurants van de stad. Ook in Polpo focust Norman op de keuken van Venetië. Niet toeristenfuik-uitgekauwd-bolletjeijs-slappe-pasta-Venetië maar de stad op z’n stoerst en authentiekst. Dus: 140 Italiaanse streetfood-achtige recepten van baby-pizza
en makreeltartaar tot walnoot-honingsemifreddo.

SHOP

6 De klassieke Italiaanse Keuken - Marcella Hazan
Bol.com

Marcella Hazan zegt het zelf: de Italiaanse keuken bestaat uit
familierecepten en stelt creatievelingen niet op prijs. De smaak van gerechten moet niet verbazen, maar geruststellen. Zolang je
een handjevol echt goede ingrediënten tot je beschikking hebt, kun je makkelijk iets lekkers maken. En natuurlijk: als je weinig ingrediënten nodig hebt, kun je ook meer geld uitgeven aan de producten die je wél moet kopen. Hazan overtuigt elke kok zo, met haar klassieke Italiaanse keuken.

SHOP

7 Una Bella Spagethettata - Nikko Amandonico
Bol.com

Kok en foodjournalist Vanja van der Leeden: 'Dit boek gaat over Napolitaanse pasta en is zó goed gefotografeerd. Zuid-Italië wordt met humor, kitsch en sensualiteit neergezet. Van dit boek word je vrolijk. Het maakte me opnieuw verliefd op Italië.'

SHOP

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kookboeken