4 gouden tips van Donna Hay voor simpel, snel én lekker koken

We spraken het Australische fenomeen over haar nieuwste kookboek en ontfutselden haar geheime wapen.

donna hay everyday fresh
Donna Hay

Als we één ding hebben geleerd van de Australische Donna Hay, dan is het dat lekker en spectaculair uitziend eten niet moeilijk hoeft te zijn. Haar kookboeken - stuk voor stuk succesnummers - staan vol met simpele gerechten, waar je dat niet zomaar van afziet. In haar nieuwste kookboek Everyday Fresh doet ze het opnieuw.

Aan de hand van haar voorraadkast, de vriezer, eenpansgerechten en meer leert ze lezers de kneepjes van haar vak. We spraken de kookboekenschrijfster over haar nieuwste boek, en vroegen haar om gouden tips om het simpel te houden in eigen keuken. Waar ze dat in Everyday Fresh in zeven hoofdstukken doet, doen wij het met vier waardevolle adviezen van Donna Hay zelf.

#1 Basisingrediënten om altijd in huis te hebben

'Een goed uitgangspunt is om altijd je favoriete versproducten in de koelkast te hebben,' zegt Hay. Met die producten op standby, heb je altijd de basis voor een goed gerecht bij de hand. 'Voor mij zijn dit broccoli, babyspinazie, citroenen en verse kruiden. Maar dat is voor iedereen anders.'

      #2 Perfect voor een doordeweekse maaltijd

      'Mijn focus is het eten geven van mijn tienerzonen, dus doordeweeks kook ik supersimpele, maar voedzame maaltijden,' vertelt Hay. Een favoriet uit Everyday Fresh is voor haar het recept voor citroen, olijven en boterbonen met kip uit de oven. 'En het geheim om die jongens gezond en gelukkig te houden, is een gezonde snack. Op het moment zijn ze fan van mijn chewy chocolade-amandelrepen.'

      Artikel gaat verder onder de video.

      Zien: supersnelle frittata antipasti

      #3 Hét ingrediënt dat elk gerecht opfleurt

      Het kiezen van een ingrediënt dat elk gerecht naar een hoger niveau tilt, blijkt moeilijk voor Hay. 'Het is te lastig er maar één te kiezen. Citroen en verse kruiden gaan hand in hand, maar ook ingrediënten met veel smaak zoals groene olijven en zoute kappertjes hebben horen in dat rijtje thuis.'

      #4 Tijd besparen in de keuken

      Het antwoord van Hay op tijd besparen, is de vriezer. 'Met mijn drukke schema voel ik me op mijn gemak als ik voedzame maaltijden in de vriezer heb. Daarom heb ik mijn favoriete maaltijden die makkelijk in te vriezen zijn toegevoegd aan Everyday Fresh. Die zijn officieel mijn nieuwe geheime wapen.'

      Nu al zin om te koken? Het recept voor Donna's vormvrije lasagne met muntspinazie vind je hier.

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Kookboeken