Alle kookboeken van Yotam Ottolenghi op een rijtje

Van Ottolenghi Het kookboek tot Flavour en alles ertussenin

yotam ottolenghi
Jonathan Lovekin

Als er een fan van Yotam Ottolenghi is, ben ik het wel: ELLE Eten's Liselotte. Sinds ik Plenty in mijn boekenkast heb staan wil ik alles van hem lezen, koken en eten. Tijdens mijn vele bezoekjes aan Londen eet ik dan ook standaard bij mijn lievelings restaurant NOPI en thuis kook ik regelmatig Ottolenghi-esque diners voor vrienden of voor mezelf.

Deze week kwam zijn nieuwste boek Flavour uit, wat net als Jeruzalem en Sweet een samenwerking is met een andere kok die al geruime tijd bekend is in de keuken van Yotam. Maar wat is nu precies het verschil tussen al die boeken? Dit zijn alle kookboeken van Yotam Ottolenghi op een rij.

Alle kookboeken van Yotam Ottolenghi op een rij

ottolenghi het kookboek
Yotam Ottolenghi

Ottolenghi het Kookboek

Het begon allemaal met Ottolenghi het Kookboek, het eerste boek van Yotam én rechterhand Sami Tamimi. Een boek vol typische Ottolenghi gerechten met invloeden uit het Midden-Oosten, met zowel vlees, vis als groenten in de hoofdrol.

Meer over Het Kookboek

plenty van yotam ottolenghi
Yotam Ottolenghi

Plenty

Yotam werd pas echt bekend met Plenty, het boek waarmee hij groenten in de spotlights zette. Dit is een van mijn favorieten en inmiddels vol met post-its, ezelsoortjes en aantekeningen. Enne, die bekende aubergines met karnemelksaus? Die komen dus uit dit boek.

Meer over Plenty

yotam ottolenghi kookboeken
Yotam Ottolenghi

Plenty More

Dat Plenty een succes was en is weten we allemaal, dus waarom niet een vervolg maken? Plenty More is gevuld met 120 vegetarische gerechten, dit keer gerangschikt op bereidingswijze in plaats van ingrediënt.

Meer over Plenty More

jeruzalem van yotam ottolenghi en sami tamimi
Yotam Ottolenghi

Jeruzalem

Een boek met als titel Jeruzalem moet wel bijzonder zijn en geloof mij: it is! Jeruzalem maakte Yotam, geboren in Israel, samen met Sami, geboren in Palestina. Jep: twee werelden die normaliter clashen komen samen in dit prachtige boek vol recepten, verhalen en foto's. Misschien wel mijn favoriet, met klassieke smaken en uitgebreide (maar zeker niet moeilijke) recepten.

Meer over Jeruzalem

yotam ottolenghi nopi
Yotam Ottolenghi

Nopi

Ottolenghi heeft meerdere restaurants in Londen, waar Nopi er een van is. Hij opende de zaak samen met de Ramael Scully, een van oorsprong Maleise chef die opgroeide in Australië. Het gelijknamige boek bevat recepten van alle verfijnde gerechten uit het restaurant, van de burrata met bloedsinaasappel en lavendelolie tot eton mess met granaatappel en rozenwater.

Tip: dit boek is ideaal voor thuiskoks die vaker uitgebreid koken. Ook leuk voor feestdagen als kerst!

Meer over nopi

sweet yotam ottolenghi en helen goh
Yotam Ottolenghi

Sweet

Tja, een bakboek kon natuurlijk niet uitblijven! Samen met zijn zoete geweten Helen Goh maakte Ottolenghi Sweet met de mooiste cover die een boek kan hebben. Van koekjes en taarten tot toetjes en puddings: alles wat je zoete hartje begeert staat in dit boek.

Meer over Sweet

ottolenghi simpel
Yotam Ottolenghi

Ottolenghi Simpel

Alweer twee jaar geleden kwam Ottolenghi Simpel uit: het eerste boek waarin Yotam probeerde minder ingrediënten en handelingen te gebruiken. Het resultaat is misschien wel zijn grootste succes en een boek dat ik al aan zeker 10 mensen cadeau heb gedaan.

Leuk om te weten: SIMPEL staat voor Snel, (niet meer dan 10) Ingrediënten, Maak van tevoren, Provisiekast, Eenvoudiger dan u denkt en Lui. Alle recepten hebben 1 of meerdere letters bij hun naam, zodat je precies een recept kunt kiezen dat past bij je stemming.

Meer over Ottolenghi Simpel

ottolenghi flavour
Yotam Ottolenghi

Flavour

Tot slot de nieuwste telg van de familie: Flavour, in samenwerking met Ixta Belfrage. Dit boek draait 100% om smaak, smaken leren kennen, opbouwen en combineren. Heb je het boek nog niet in huis? Maak dan deze knolselderij met zoete chilidressing uit Flavour, om alvast te proefkoken!

Meer over Flavour

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kookboeken