Als we Instagram mogen geloven is zo'n beetje elke kookliefhebber en bakfanaat tijdens de intelligente lockdown zuurdesemexpert geworden. De mooiste kiekjes van zogenaamde crumb shots, de leukste namen voor eigen zuurdesemstarters en krokante broodkorsten om van te dromen kwamen de afgelopen tijd voorbij. Wil je ook beginnen met zuurdesembrood bakken, maar weet je niet hoe? Met dit boek bak binnen no time de lekkerste zuurdesembroden zelf.
Hoe je een brood laat rijzen - En verliefd wordt op zuurdesem
Roly Allen schreef het boek Hoe je een brood laat rijzen - En verliefd wordt op zuurdesem voor iedereen die van brood houdt en wil leren bakken. In het boek lees je alles over de onderdelen, stappen en ingrediënten die komen kijken bij het bakken van zuurdesembrood.
Bij de recepten staan handige stap-voor-stap instructies inclusief fijne foto's. Daarbij staat in het boek een handig overzicht dat uitlegt hoe bakken met zuurdesem precies werkt.
Allen: 'Je hoeft geen expert te zijn om thuis je eigen zuurdesem te maken, maar wanneer je eenmaal de smaak te pakken hebt, en je wilt uitbreiden, zal het boek je vertellen in welke lames, bannetons, borstels en stenen je moet investeren.'
Bestel Hoe je een brood laat rijzen hier
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!