Zit je de hele dag thuis en heb je wat tijd over? Maak van een nood een deugd, duik de keuken in en kook zoveel mogelijk gerechten uit verschillende keukens. Want met een beetje enthousiasme én de juiste kookboeken word je binnen no time een betere thuiskok. Dus, trek je schort aan en kook er lekker op los uit deze kookboekklassiekers.
Quarantainekoken: met deze kookboeken word je een betere thuiskok
Larousse Gastronomique
Het is misschien wel het beroemdste naslagwerk, Larousse Gastronomique. In 1938 werd de eerste editie gedrukt en bijna 100 jaar later gebruikt nog steeds de hele wereld het boek. Van praktische zaken tot zo'n beetje elk recept uit de (Franse) keuken, je vindt het in Larousse.
Shop hier Larousse Gastronomique
De Zilveren Lepel
Gek op de Italiaanse keuken en ben je nog niet in het bezit van De Zilveren Lepel? Schaf er dan een als de wiedeweerga aan! Met dit boek leer je hoe de Italianen van de simpelste ingrediënten, de lekkerste en meest smaakvolle gerechten maken.
Hoe bak ik brood - Emmanuel Hadjiandreou
Er zijn tientallen broodboeken te vinden, maar mijn favoriet is al jaren Hoe bak ik brood van Emmanuel Hadjiandreou. Oefen met simpele sodabroden, kneed geurige Italiaanse focaccia (op het moment van schrijven ligt het deeg zelfs te rijzen!) en word langzamerhand een pro in de wereld van gist en desem.
Patisserie - Hidde de Brabander
Wil je een meester op het gebied van patisserie worden? Dan is Patisserie van Hidde de Brabander hét boek voor jou. Neem de liefde, passie én kennis over van Hidde en leer de twintig verschillende basisbereidingen voor patisserie, van meringue tot noga en van karamel tot soezendeeg. Extra fijn: de basisbereidingen zijn ondersteund met stap-voor-stap recepten en fotografie, en met de basis maak je weer de mooiste uitgebreide gerechten.
ELLE Eten's Hitparade
Natuurlijk mag ook ons eigen kookboek Hitparade niet ontbreken, met al onze favoriete recepten uit de gelijknamige rubriek van Tal Maes. Met recepten voor elke dag, maar ook feestelijke etentjes en meer.
Mastering The Art of French Cooking - Julia Child
Wat is een beter moment om Julie & Julia na te spelen dan nu? Juist... Pak het boek erbij en kook elke dag (of elke week) een van de gerechten van deze culinaire held! Wordt het
Shop hier Mastering The Art of French Cooking
Indorock! - Vanja van der Leeden & Remco Kraaijeveld
Tot slot mag het Kookboek van het jaar 2019 natuurlijk niet ontbreken. Indorock! is het boek van Vanja van der Leeden en haar man Remco Kraaijeveld, waarmee ze niet alleen laten zien hoe gruwelijk lekker de Indische keuken eigenlijk is, maar ook hoe je ze in een nieuw jasje steekt.
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!