Je bewaart je pindakaas al je hele leven verkeerd

En daar durven we in dit geval om te wedden.

pindakaas bewaren verkeerd
KkolosovGetty Images

Ja, écht. We zeggen weleens dat je je rasp verkeerd gebruikt. Of dat je je gember verkeerd schilt. Maar dat gaat dan om slimme trucs. Je pindakaas, die bewaar je dus blijkbaar écht verkeerd.

Pindakaas bewaren

Nee. Het is geen kwestie van een verkeerde plek. Of je de pot nu in de voorraadkast zet, of dat je 'm liever verkoeling biedt in de koelkast (doen mensen dat?), je pindakaas blijft pindakaas. Waar het misgaat, is in hóe je 'm neerzet.

De oplossing is gelukkig binnen handbereik. De houding van de pindakaaspot dus. Die moet 180 graden om - met de deksel onderop. Laat je vooral niet misleiden door het etiket en draai het deksel voortaan wat beter dicht. We beloven je dat het voor je eigen bestwil is.

Waarom verkeerd?

Wel, dat zit zo. Als je de pot omdraait, dan heb je nooit meer dat laagje olie dat op je pindakaas blijft drijven. Of een harde laag pasta die onderaan de pot kleeft. Die olie mengt zich door het omkeren namelijk netjes door de hele pot. De pindakaaskenner weet dan natuurlijk wel, dat deze bewaarmethode alleen hoeft bij pindakazen zonder al teveel toevoegingen, waarbij de olie zich van de pindakaas scheidt. De doorsnee variant van de buurtsuper laat zich er altijd wel soepel uitlepelen. Op z'n kop of niet. Maar als je 'm zelf maakt, dan kan-ie dus maar beter omgedraaid.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks