Geniale hack: pizza maken zonder oven

Ook nog eens een stuk sneller dan de diepvriesvariant.

pan-pizza
luchezarGetty Images

Oh! Je hebt zin in pizza maar kunt, om welke reden dan ook, je oven niet gebruiken. Reden tot paniek? Absoluut niet. Ja, de oven is misschien wel de bekendste manier om een pizza mee te maken. Maar zéker niet de enige. Deze hack gaat je leven in tijd van nood een stúk makkelijker maken. Geen oven? Geen probleem.

De pan-pizza

Pizza bakken in een pan klinkt misschien vreemd, maar is eigenlijk zo’n gek idee nog niet. Het is makkelijk, een stuk sneller dan een diepvriespizza uit de oven én de korst wordt giga knapperig. Toegegeven: het smaakt ietwat anders dan de variant die je in Italië eet, maar daarom niet minder lekker.

Voor je begint

Voordat je panpizza-avontuur van start kan gaan, wil je alle ingrediënten op hun plek hebben. Zorg dat de groenten, mozzarella en andere toppings gesneden zijn, zodat je pizza klaar is om belegd te worden zodra je de bodem omdraait in de pan. Werken met een beetje tempo is broodnodig: niet alleen zodat jij die pizza zo snel mogelijk kunt aanvallen, maar ook om te voorkomen dat de boel aanbrandt.

Want als je niet goed oplet, kan je pizzadroom een verkoolde nachtmerrie worden. De panpizza heeft er namelijk een handje van om een stuk sneller te garen dan de versie uit de oven. Daarom moet je extra alert zijn: want niemand zit te wachten op een verschroeid stuk pizza. Geroosterde, goudkleurige plekken op je pizzakorst daarentegen: díe moet je hebben. Gluur af en toe door met je spatel de bodem omhoog te duwen, om er zeker van te zijn dat je bodem de juiste kleur heeft.

Stappenplan

 1. Doe twee of drie eetlepels plantaardige olie in een pan en zet het op middelhoog vuur. Een gietijzeren pan heeft de voorkeur, vanwege zijn warmte-vasthoudende eigenschappen. Maar elke koekenpan van dertig centimeter met een dikke bodem zal voor dit recept werken.
 2. Leg je uitgerolde pizzadeeg in de pan en zorg ervoor dat je saus en toppings klaarstaan voor gebruik.
 3. Bak het deeg voor ongeveer drie minuten tot de bodem goudbruin gekleurd is.
 4. Keer de bodem om en bedek het met saus, kaas en groenten.
 5. Bedek de pan met een deksel om er zeker van te zijn dat je kaas smelt en bak voor drie minuten. Een kind kan de was doen.

  Makkelijker dan dit gaat het waarschijnlijk niet worden. Wat ons betreft is de uitvinder van deze pizzabakmethode geniaal. Lang leve de panpizza.

  Bron: BusinessInsider.com

  This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
  Advertentie - Lees hieronder verder
  Meer van Hacks