Hack: tover je eigen oven om tot pizzaoven

Voor de perfecte pizza di mamma heb je geen dure pizzaoven nodig.

Zelf pizzaoven maken
Jonathan Mendoza / EyeEmGetty Images

Pizza is de ultieme vorm van comfort food. Bijna iedereen heeft wel een vaste pizzeria die regelmatig zo’n versgebakken stuk hemel komt bezorgen. Zelf pizza maken daarentegen, dat is andere koek. Vaak komt-ie vochtig of zwart aangeslagen uit de oven. Maar zelf de ultieme pizza di mamma maken is lang zo moeilijk niet en een pizzaoven is daarbij helemaal geen must. Sterker nog: het is eigenlijk heel makkelijk om thuis een pizzaoven na te bootsen. En je hebt helemaal geen ingewikkeld keukengerei nodig.

Jouw oven vs. Een pizzaoven

Het grootste verschil tussen de oven die je thuis hebt en een pizzaoven, is dat die laatste loei- en loeiheet wordt. Het resultaat is een superknapperige korst en zacht gesmolten, bubbelige kaas. Een thuisoven wordt meestal alleen van onderen verwarmd, wat betekent dat de bovenkant van de pizzabodem nooit zo crunchy wordt als je zou willen.

Zelf pizzaoven maken

Het is misschien niet precies wat ze in pizzeria’s gebruiken om pizza mee te maken, maar wél een manier om je zelfgemaakte variant zo dicht mogelijk bij restaurantkwaliteit te krijgen.

Het enige wat je nodig hebt, om jouw huisgemaakte pizza naar een hoger niveau te tillen, is een bakplaat met omhoog staand randje. Op zijn kop gezet.

Stap 1: Plaats het ovenrooster onder het bovenste deel van de oven

Zorg er allereerst voor dat je het rooster zo hoog mogelijk in de oven plaatst. Meestal is dit het derde deel van je oven. Op deze manier ligt hij dicht bij de grill.

Stap 2: Plaats een zware, omrande bakplaat op het rooster

Pak een zware bakplaat met randen en leg deze ondersteboven op het rooster. Als je hem omgekeerd in de oven legt, schuif je je pizza er gemakkelijk op en af.

Stap 3: Verwarm de oven voor op 275 graden Celsius

Je wilt dat het lekker warm wordt daarbinnen, dus zet je oven op de maximale temperatuur. Laat hem minimaal dertig minuten opwarmen.

Stap 4: Leg je pizza op bakpapier

Terwijl de oven aan het opwarmen is, leg je de pizza op een groot stuk, met bloem bestuift bakpapier.

Stap 5: Schakel de grill in

Vlak voordat je de pizza in de oven wilt doen, zet je de oven op de grillstand. Hierdoor heb je directe warmte van boven en genoeg restwarmte van de bodem en zijkanten.

Stap 6: Verwijder voorzichtig de bakplaat, schuif je pizza erop en plaats deze terug in de oven

Gebruik ovenwanten om de gloeiendhete bakplaat te verwijderen. Haal de pizza van het bakpapier en schuif hem voorzichtig op de bakplaat. Plaats hem terug in de oven.

Stap 7: Bak tot de korst goudbruin is en de kaas is gesmolten

Afhankelijk van hoe heet je oven is, bak je de pizza ongeveer vijf minuten. Houd je pizza goed in de gaten tot de korst bruin is en de kaas gaat bubbelen en smelten.

Et voilà, je zelfgemaakte pizza is uit je zelfgemaakte pizzaoven is klaar. Een stuk makkelijker dan je denkt én veel goedkoper dan een pizzaoven.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks