De nieuwste tip in de strijd tegen bruine avocado's

Is dit dan dé manier om ze frisgroen te houden?

Tip tegen bruine avocado
Getty Images

De avocado. We willen ‘m perfect rijp en zo lang mogelijk frisgroen. In onze zoektocht naar de ultieme bewaarmethode hebben we al veel stappen gezet: de pit blijft in de bewaarhelft, we sprenkelen met citroensap en de echte die hard legt er een gepelde ui naast. Eén ding zagen we al die tijd over het hoofd. Dat ding is waar het allemaal mee begint: het opensnijden van de avocado.

Bruine plekken in de avocado

Zodra je de avocado opensnijdt komt er zuurstof bij. Zuurstof is over het algemeen goed spul, maar ook de veroorzaker van bruine plekken die na verloop van tijd verschijnen op je groentes en fruit. Het snijden maakt de cellen stuk en er ontstaat een soort roestreactie waarmee het groen zich beschermt tegen beestjes en bacteriën.

Bij een avocado zijn dat die vage draderige plekken. Kan geen kwaad, maar is niet echt lekker. Nu blijkt dat snijden met een mes van ijzer en koper dit bruiningsproces versnelt.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zien: recept voor zomerse salade met avocado en aardbei

Tip: het beste mes

Naar welk mes moeten we dan grijpen? Dankzij Cook’s Illustrated hoeven we niet zelf honderden avocado’s open te snijden voor de messentest. Uit hun onderzoekt blijkt dat een plastic mes het minst bruine plekken geeft. Anders dan bij ijzer, versterkt plastic het ‘roestingsproces’ niet. Plastic is best charmant op de camping, voor dagelijks gebruik is het niet zo praktisch. Je beste anti-bruiningsoptie, adviseert The Kitchn, is het keramische mes. Ook keramiek is namelijk geheel roestvrij, superscherp en ook nog eens good looking.

Zó, hebben we je mooi een goede reden voor een tripje naar de kookwinkel bezorgd.

Bron: The Kitchn

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips