7 voedingsmiddelen om zo snel mogelijk van een jetlag af te komen

Want niemand zit er op te wachten om midden in de nacht klaar wakker te zijn.

Jetlag voorkomen - 9 voedingsmiddelen die een jetlag voorkomen
LordRunarGetty Images

Bij thuiskomst van een vakantie in een ver land, heb je kans dat er een fikse jetlag op je staat te wachten. Gelukkig kun je een jetlag makkelijk tegengaan door bepaalde voedingsmiddelen te nuttigen. Weten welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Quinoa

Doordat quinoa rijk is aan proteïne, blijft je energielevel op peil. Daarnaast valt deze graansoort niet zwaar op de maag waardoor deze makkelijk te verteren is. En aangezien je het alleen hoeft te koken is quinoa een ideaal onderdeel in een maaltijd voor als je uitgeput bent. Nog op zoek naar een goed recept? Deze eendenborst met pistachekorst is absoluut de moeite waard.

Komijn

Naast dat komijn heerlijk smaakt in een curry, werkt het kruid ook kalmerend. De ideale tip: vermaal komijn tot poeder en voeg hier kokend water aan toe. Wedden dat je zo in slaap valt?

Kersen

Kersen zijn rijk aan melatonine, een antioxidant die je slaapritme herstelt. En laat dat nu net precies zijn wat je tijdens een jetlag nodig hebt. Ook lekker: deze kersen-rozemarijnjam.

Bananen

Eet een uur of twee voordat je gaat slapen een banaan. Het magnesium en kalium in de banaan brengen de zouten in je lichaam weer in balans waardoor je een goede nachtrust krijgt. En wist je trouwens al dat een banaan eigenlijk een bes is?

Gember

Gember zorgt ervoor dat je maag kalmeert en alle misselijkheid die gepaard gaat met een jetlag als sneeuw voor de zon verdwijnt. Probeer een van deze vijf theerecepten met gember maar eens.

Kalkoen

Wil je per se vlees eten? Kies dan voor kalkoen. Net als quinoa valt kalkoen niet zwaar op de maag en is ook nog 's hartstikke lekker.

Kiwi

Deze fruitsoort staat er bekend om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. En met een verstoord slaapritme, klinkt dat als muziek in onze oren. Daarnaast maakt een kiwi korte metten met constipatie en verstevigt het je immuunsysteem.

Bron: Greatist

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks