Egg hack! Op deze manier kun je eieren het langst bewaren

En nee, we hebben het niet over de ‘in of uit de koelkast’-kwestie.

egg hack op deze manier kun je eieren het langst bewaren
Getty Images

Of je een ei nou beter in de koelkast kunt bewaren of niet, weten we ondertussen wel. Maar dat de manier waarop je ze neerzet blijkbaar ook uitmaakt, dat wisten we nog niet zozeer. Benieuwd hoe je je eieren een stuk langer goed houdt? Met deze truc blijven je eieren kakelvers.

Eieren bewaren

Heb je een prachtig eierrek in je koelkast? Mooi, maar weg ermee. De eerste tip die we je aanraden is om deze niet meer te gebruiken. Eieren drogen namelijk uit als je ze in de open lucht bewaart. Erg nuttig is zo'n eierrek dus niet. Zet je eieren met doos en al in de koelkast, om uitdroging van je ei te voorkomen. Maar voor je dat doet, mag je één handeling zeker niet vergeten.

Ondersteboven

Want dé truc om je eieren langer goed te houden luidt: bewaar je eieren met de punt naar beneden. Dit komt door de luchtbel die zich aan de platte kant van het ei bevindt. Weet je niet over welk deel we het hebben? We bedoelen dat deel waar je het best kunt beginnen met pellen.

Wanneer deze bubbel beschadigd raakt, is je ei binnen no time bedorven. Door hem om te draaien, neemt de druk op de zogeheten luchtkamer af en slijt-ie veel minder snel. Je kunt je eierdoos dus beter op z’n kop bewaren. Elk ei individueel omkeren kan natuurlijk ook en is misschien ook een betere optie, om vallende eieren te voorkomen. Klinkt als een eitje toch?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks