Dé truc voor homemade schepijs zonder ijsmachine

Easy does it!

Zelfgemaakt ijs
Jennifer A SmithGetty Images

IJstaart, fruitsorbet, roomijs en granita, wij houden ervan. Alleen, hoe blijven die huisgemaakte ijssnacks zacht en 'schepbaar' na een nacht in de vriezer? Deze truc voorkomt dat homemade ijs in een ijspegel verandert, zonder dat er een ijsmachine bij komt kijken.

IJs maken zonder ijsmachine

Een ijsmachine doet de truc door het ijsmengsel constant te roeren. Dat brengt lucht in het mengsel en breekt ijskristallen af, die ontstaan door bevriezing van water. Je kunt natuurlijk ook zelf regelmatig even roeren, maar wij liggen liever op het strand dan naast de vriezer.

Artikel gaat verder onder de video.

Gelato versus ijs: wat is het verschil?

Alcohol

Laat het zware werk aan de sterke drank over. Dat restje wodka van gisteren is de truc voor zacht en schepbaar ijs. Alcohol verlaagt het vriespunt, waardoor het minder hard bevriest. Een paar theelepels door je ijs(taart) of granita voorkomt dat je er de volgende dag een iglo mee kunt bouwen.

Wodka

Wodka is daarbij ideaal vanwege de neutrale smaak. Uiteraard kun je variëren met andere drankjes met een alcoholpercentage van rond de veertig procent. Maar schiet niet uit: een te grote slok maakt van je ijs een slush puppy. Alhoewel dat ook niet slecht klinkt. Proost!

Bron: Bon Appetit

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks