De magnetron kan veel meer dan alleen je diepvriesmaaltijd opwarmen. Denk aan knapperige bacon, schuimende melk en krokante taco. Deze magnetrontrucs wil je kennen.
Van tortilla naar taco
Nodig: een mok, een tortilla en een bord. Schuif de tortilla in de mok, leg de mok op het bord en plaats het geheel voor een minuut in de magnetron. Je tortilla is nu een krokante taco.
Melkschuim
Nodig: melk en een potje met deksel. Giet de melk in het potje, deksel erop en schud dertig seconden. Zet het potje melk voor nogmaals dertig seconden in de magnetron. Je hebt nu schuimende melk voor in de koffie.
Knapperige bacon
Nodig: bacon, keukenpapier en een bord. Leg het keukenpapier op het bord, plaats de bacon erop en dek het vlees af met nog een keukenpapiertje. Nuke het geheel voor een minuut. Je hebt nu knapperige bacon.
Popcorn
Nodig: een papieren zak en pofmaïs. Schep een half kopje pofmaïs in de papieren zak, vouw de rand een paar keer om en zet hem voor drie minuten in de magnetron. Wachten op de ping en klaar is je popcorn.
Artikel gaat verder onder de video.
Poppende pofmaïs in slow motion is dus heel fascinerend om te zien
Sinaasappelsap
Nodig: een sinaasappel, een bord en een fruitpers. Snijd de sinaasappel doormidden en plaats hem met de binnenkant naar boven op het bord. Zet het geheel voor twintig tot dertig seconden in de magnetron. Die sinaasappel zal nu een stuk makkelijker te persen zijn.
Gedroogde kruiden
Nodig: verse kruiden, een bord en keukenpapier. Leg een stuk keuken papier op het bord en leg hier de verse kruiden bovenop. Plaats het bord in het midden van de magnetron en zet deze voor dertig seconden aan. Zo heb je binnen no time gedroogde kruiden die je voor een jaar kunt gebruiken.
Uien waarvan je niet gaat huilen
Nodig: uien, een mes, een bord en een snijplank. Snij de uiteinden van de ui op de snijplank. Leg de ui op het bord en plaats deze in de magnetron voor 45 seconden. In die tijd wordt de stof die zorgt voor ui-tranen afgebroken. Dus voor jou geen gesnotter meer tijdens het koken.
Bron: buzzfeed, TheKitchn
Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!