7 magnetrontrucs die je wil weten

Want dit apparaat kan veel meer dan alleen je diepvriesmaaltijd opwarmen. Denk aan knapperige bacon, schuimende melk en krokante taco.

magnetron trucs die je wil weten
Getty Images

Van tortilla naar taco

Nodig: een mok, een tortilla en een bord. Schuif de tortilla in de mok, leg de mok op het bord en plaats het geheel voor een minuut in de magnetron. Je tortilla is nu een krokante taco.

Melkschuim

Nodig: melk en een potje met deksel. Giet de melk in het potje, deksel erop en schud dertig seconden. Zet het potje melk voor nogmaals dertig seconden in de magnetron. Je hebt nu schuimende melk voor in de koffie.

Knapperige bacon

Nodig: bacon, keukenpapier en een bord. Leg het keukenpapier op het bord, plaats de bacon erop en dek het vlees af met nog een keukenpapiertje. Nuke het geheel voor een minuut. Je hebt nu knapperige bacon.

Popcorn

Nodig: een papieren zak en pofmaïs. Schep een half kopje pofmaïs in de papieren zak, vouw de rand een paar keer om en zet hem voor drie minuten in de magnetron. Wachten op de ping en klaar is je popcorn.

Sinaasappelsap

Nodig: een sinaasappel, een bord en een fruitpers. Snijd de sinaasappel doormidden en plaats hem met de binnenkant naar boven op het bord. Zet het geheel voor twintig tot dertig seconden in de magnetron. Die sinaasappel zal nu een stuk makkelijker te persen zijn.

Gedroogde kruiden

Nodig: verse kruiden, een bord en keukenpapier. Leg een stuk keuken papier op het bord en leg hier de verse kruiden bovenop. Plaats het bord in het midden van de magnetron en zet deze voor dertig seconden aan. Zo heb je binnen no time gedroogde kruiden die je voor een jaar kunt gebruiken.

Uien waarvan je niet gaat huilen

Nodig: uien, een mes, een bord en een snijplank. Snij de uiteinden van de ui op de snijplank. Leg de ui op het bord en plaats deze in de magnetron voor 45 seconden. In die tijd wordt de stof die zorgt voor ui-tranen afgebroken. Dus voor jou geen gesnotter meer tijdens het koken.

Bron: buzzfeed, TheKitchn

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks