Dit is de gouden tip voor een perfect spiegelei

Het lijkt zo makkelijk, maar een spiegelei bakken vergt nog best wat kunde in de keuken.

perfect-spiegelei
Getty Images

Eieren kun je op verschillende manieren bakken. Op hoog vuur in olijfolie bijvoorbeeld, waardoor het eiwit krokant wordt. Of zoals de Amerikanen het vaak doen: eggs over easy. Het spiegelei wordt dan aan beide kanten gebakken. Maar onze voorkeur gaat toch echt uit naar een spiegelei met eiwit dat nét gaar is en dat een warme, lopende dooier heeft. Zo’n ei bak je als volgt.

Het perfecte spiegelei

Breek een ei boven een kommetje. Verhit een flinke klont roomboter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Strooi een klein beetje zout over de bodem van de pan. Laat het ei in de pan glijden zodra de boter is gesmolten, maar nog niet begint te schuimen.

Zien: recept voor heerlijke quesadilla's met ei in het midden

Zoek een dekseltje dat kleiner is dan de pan én over het ei past zonder de dooier aan te raken. Plaats dit dekseltje over het ei. Laat in ongeveer 3,5 à 4 minuten het eiwit net gaar worden en bestrooi met nog wat zout. Haal het eindresultaat vervolgens met een schuimspaan uit de pan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Volg ELLE Eten al op Facebook en Instagram en blijf altijd op de hoogte!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kooktips