Eieren pocheren in de magnetron doe je zo

Een ei pocheren in de magnetron. We moesten wennen aan het idee. Maar toch kan het. En als je even geen zin hebt in moeilijk gedoe, ben je in een mum van tijd blij met een stralend eitje.

Ei pocheren magnetron
Getty Images

Wat heb je nodig?

Eigenlijk niets bijzonders. Een ei (hè hè), 125 ml water, een magnetron en een kopje en schotel die magnetronbestendig zijn.

Zo pocheer je een ei op de klassieke manier >

Appeltjes eitje

Vul het kopje met de 125 ml water. Breek voorzichtig het ei in de kop. Het is belangrijk dat het ei onder water staat. Als dat niet het geval is vul de kop aan tot het ei onder het water verdwenen is. Zet het kopje met de schotel erop 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Et voilà, een prachtig gepocheerd ei. Een beetje peper en zout en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!

Liever een eitje koken? Dat kan natuurlijk ook >

Bron: Wikihow

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks