Eieren pocheren in de magnetron doe je zo

Een ei pocheren in de magnetron. We moesten wennen aan het idee. Maar toch kan het. En als je even geen zin hebt in moeilijk gedoe, ben je in een mum van tijd blij met een stralend eitje.

Ei pocheren magnetron
Getty Images

Perfectie. Dat is de enige juiste omschrijving van een uitlopende eidooier over je avocado toast. Maar zelf een ei pocheren is best een nauwkeurig klusje. Hier kun je lezen hoe je dat doet. Maar het kan makkelijker: eieren pocheren is namelijk ook mogelijk in de magnetron. Echt waar. Binnen 1 minuut heb je een perfect gepocheerd eitje. En je hebt er bijna niets voor nodig. Thuis eggs benedict maken wordt zo wel heel makkelijk.

Wat heb je nodig?

Eigenlijk niets bijzonders. Een ei (hè hè), 125 ml water, een magnetron en een kopje en schotel die magnetronbestendig zijn.

Appeltje eitje

Vul het kopje met de 125 ml water. Breek voorzichtig het ei in de kop. Het is belangrijk dat het ei onder water staat. Als dat niet het geval is vul je het water aan tot het ei onder het water verdwenen is. Zet het kopje met de schotel erop 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Et voilà, een prachtig gepocheerd ei. Een beetje peper en zout of die zelfgemaakte Hollandaisesaus erover en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!

Bron: Wikihow

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Hacks