Een ei pocheren in de magnetron. We moesten wennen aan het idee, maar toch kan het. En als je even geen zin hebt in moeilijk gedoe, ben je in een mum van tijd blij met een stralend eitje.
Echt waar. Binnen 1 (!) minuut heb je een perfect gepocheerd eitje. En je hebt er bijna niets voor nodig. Thuis eggs benedict maken wordt zo wel heel makkelijk.
Eieren pocheren in de magnetron
Wat heb je nodig? Eigenlijk niets bijzonders. Een ei (hè hè), 125 ml water, een magnetron en een kopje en schotel die magnetronbestendig zijn.
Appeltje eitje
Vul het kopje met de 125 ml water. Breek voorzichtig het ei in de kop. Het is belangrijk dat het ei onder water staat. Als dat niet het geval is vul je het water aan tot het ei onder het water verdwenen is.
Zet het kopje met de schotel erop 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Et voilà, een prachtig gepocheerd ei. Een beetje peper en zout of die zelfgemaakte Hollandaisesaus erover en je kunt aan tafel. Eet smakelijk!
Bron: Wikihow
Volg je ELLE Eten al op Facebook en Instagram?