De allerlekkerste kerstrecepten

Warme soepen met recept

Het meest gastvrije gerecht op aarde: een kom soep om je handen aan te warmen.

Bij Elle Eten vind je de lekkerste kerstrecepten, van makkelijk borrelhapje tot feestelijk dessert.

kerstontbijt recepten
Kerstontbijt! De lekkerste recepten voor op kerstochtend

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met eten als het Kerstmis is.

Advertentie - Lees hieronder verder
Hollands Kerstmenu
Meesterlijk feestelijk kerstdiner naar Hollandse klassiekers

Een kerstmenu met alleen het beste uit Neerlands voorraadkast. Schuif aan in de Gouden Eeuw!

Hollands Kerstmenu
Varkensribstuk met paddestoelen en gekaramelliseerde koolraap

Dit braadstuk is de ster van de avond.

Tomouce met tuttifrutti en mandarijnencustard
Tompouce met in vlierbloesemwater gegaarde tuttifrutti met mandarijnencustard

Tompouce met tuttifrutti en mandarijnencustard

Hutsprotsalade met uiencreme en croutons
Hutsprotsalade met Amsterdamse-uiencrème en komijncroutons

Een heerlijk voorgerecht met oer-Hollandse ingrediënten.

vegetarische-wellington
Feestelijk vega: het vegetarische kerstmenu 2019

Geen carnivoor die vlees zal missen!

Hoe maak je soesjes profiterole
Videorecept! Hoe maak je soesjes?

We laten samen met chocolaterie Van Soest zien hoe je choux of profiterole maakt.

Rode poon met groene asperges
Hoofdgerecht met vis: rode poon met droge worst, aardappelsaus en groene asperges

Koken als ***sterrenchef Jonnie Boer; met dit gerecht kan het!

Gegrilde zeebaars met gnocchi, cepes, zilverui en jus van hazelnootjes
Hoofdgerecht met vis: gegrilde zeebaars met gnocchi, zilverui, cèpes en jus van hazelnootjes

Steel de show met dit prachtige gerecht van sterrenchef Henk Savelberg!

Advertentie - Lees hieronder verder
Geitenkaas met appelsorbet en voorjaarsbloemetjes
Feestelijk toetje: geitenkaas met appelsorbet en voorjaarsbloemetjes

Een toetje op sterrenniveau: wie zegt daar nee tegen?!

Haasfilet met creme van boerenkool
Geroosterde haasfilet met crème van boerenkool, bloedworst en appel

Een gerecht van sterrenchef Ron Blaauw, uit de tijd dat hij nog een 2-sterrenzaak in Ouderkerk aan de Amstel had.

Coquilles met pompoen en tonijn
Voorgerecht: gebakken coquilles met pompoen, gemarineerde tonijn met specerijenjus

3-sterrenchef Jacob-Jan Boerma van De Leest*** deelde zijn recept!

Advertentie - Lees hieronder verder
Tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon
Voorgerecht: tartaar van kalf, salade van kreeft, pata negra en tomatenbouillon

Een voorgerecht op sterrenniveau, gemaakt in je eigen keuken!

Canard a l'orange
Canard à l’orange met pruimenlak en cranberry-sinaasappelzoetzuur

Een oer-Franse klassieker, deze ‘sucré-salé’-bereiding die zoet en hartig samenbrengt.

Kerstcocktail The French Blonde
Cocktail maison: the French blonde

Om het kerstmenu mee te beginnen.