Dit zijn de favoriete restaurants van Sidney Schutte

Tweesterrenchefs eten heus niet alleen maar sterren. We vroegen Sidney Schutte naar zijn favo restaurants.

sidney-schutte
Waldorf Astoria, Igor Vermeer

Na jarenlange ervaring bij verschillende sterrenzaken ging Sidney Schutte vijf jaar terug aan de slag als executive chef bij Waldorf Astoria Amsterdam. Binnen zeven maanden sleepte hij voor Librije's Zusje twee sterren binnen. Een naamsverandering en eigen zaak verder staat Schutte nu aan het hoofd van Spectrum en Café Cliché. Ter ere van het vijfjarig jubileum van het hotel en zijn rol daarin spraken we de chef over zijn favoriete restaurants.

Ultraviolet***

Ultraviolet van Paul Pairet in Shanghai. Die zaak is top. Het diner is driedimensionaal. Niet echt een restaurant, er staan tien stoelen rond één tafel. Het is entertainment met eten, alles in één. Daar heeft hij wel drie sterren mee gekregen, dat vind ik heel knap. Maar het eten is ook gewoon echt heel goed. Heel cool.

> Ultraviolet, Shanghai

'Een vakantie plan ik door eerst restaurants te zoeken, en daar dan een plan omheen te vouwen.'

Dani García***

Danni García in Spanje vond ik heel goed. Hij heeft afgelopen jaar drie sterren gekregen en een week later kwam het nieuws dat hij ging stoppen. Via Instagram meldde hij dat hij een andere weg in ging slaan. Nu is het restaurant een hamburgerzaak.

> Dani Garcia, Bulevar Príncipe Alfonso de Hohenlohe, Marbella

Amber**

Amber, het restaurant van Richard Ekkebus in Hong Kong. Dat is ook een vriend van me. Dat moet ik wel goed vinden, haha.

> Amber, 15 Queen's Road Central, Hong Kong

'Als ik vrij ben heb ik niet iedere keer zin in een sterrenzaak. Als je de hele week fine dining doet, dan hoef je dat niet altijd.'

Ramen-Ya

Dit zaakje zit op de Oudezijds, in een kelder. Ik zit er ongeveer iedere week voor een kom ramen. Het is een soort van mijn kantine, daar kom ik dan voordat ik moet werken even snel langs. Het staat binnen tien minuten op tafel en met vijftien minuten kun je weer weg zijn. Ik weet niet of het de beste van de stad is, maar ik vind Ramen-Ya wel heel lekker. Ik ben wel her en der aan het kijken, maar heb nog geen betere gevonden. Het kost ook niks.

> Ramen-Ya, Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

'In Amsterdam ben ik een beetje toeristisch. Als ik vrij ben, ben ik niet vaak in Amsterdam.'

Valenzia

Wat ik ook altijd heel goed vind is Valenzia. Chef Adrian Zarzo is een vriend van mij die ook Zarzo in Eindhoven heeft. In totaal heeft hij vier zaken. Valenzia is een soort Spaanse tapasbar met Aziatische invloeden. Ze zijn met z'n tweeën, Sunny is Koreaans en hij is Spaans. Dat is een hele leuke mix. Echt lekker eten en een heerlijke tent.

> Valenzia, Stratumseind 103, Eindhoven

De Groene Lantaarn**

De Groene Lantaarn zat eerst in Zuidwolde en gaat nu naar Staphorst. Jarno Eggen is een heel goede kok, maar vooral een heel lekkere kok. Je hebt koks die heel vernieuwend zijn, maar hij kookt echt lekker. Als het bijvoorbeeld het seizoen van eekhoorntjesbrood is, dan krijg je bij hem heerlijke risotto van eekhoorntjesbrood. Simpel, maar zo goed.

> De Groene Lantaarn, Hoogeveenseweg 17, Zuidwolde

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Where chefs eat