Dit zijn de 7 favoriete banketbakkers van Patisserie Holtkamp

Angela Holtkamp, dochter van Cees Holtkamp en eigenaar van Patisserie Holtkamp, en Jordy Cambach, productmanager bij Patisserie Holtkamp, laten zich graag inspireren door de beste patissiers van over de hele wereld. Bij deze 7 banketbakkers zijn ze niet weg te slaan.

banketbakkers
Getty Images

Patisserie Holtkamp is een begrip in Amsterdam en ver daarbuiten. Het liefst gaan we er elke week langs voor een heerlijke garnalenkroket of klassieke tarte tatin. Waar de Holtkampjes zelf het liefst van banket snoepen? Hier dus!

Patisserie Linnick

Dit is de prachtige zaak van onze oud-chef Nick van Doorn. Sinds twee jaar heeft hij een patisserie in Amsterdam aan de Amstelveenseweg. Bij Linnick eet je de beste macarons van Amsterdam.
> Patisserie Linnick, Amstelveenseweg 75, Amsterdam

Patisserie Holtkamp

Oom Koos Holtkamp in Maassluis staat bekend om zijn geweldige tompouce. Elke ochtend haalt hij melk bij de boer in Maassluis, direct van de koe. Verser kan niet. Diezelfde ochtend maakt hij er nog banketbakkersroom van. Lekkerder kan niet!

> Patisserie Holtkamp, Nieuwstraat 4, Maassluis

Gérard Mulot

Deze klassieke patisserie aan de Rue de Seine is een inspiratie voor ons. Mulot heeft een enorm assortiment en elke dag komt daar weer iets nieuws bij. We komen er graag voor de fantastische éclairs. Als we in Parijs zijn gaan we er zelfs elke dag even langs. Ondanks de enorme rij.
> Gérard Mulot, 76, Rue de Seine, Parijs

Dit zijn de favoriete restaurants van sterrenchef Joris Bijdendijk >

Vete-Katten

We zijn een aantal keer naar Stockholm geweest en gaan dan graag naar Vete-Katten: een klassieke patisserie in het oude centrum van Stockholm. Het is een nostalgische tearoom waar je de lekkerste prinsesstårta van Stockholm kunt eten: de nationale taart van Zweden. Heerlijk is-ie, van marsepein en vanilleroom. Onze eigen prinsessentaart is hierop geïnspireerd.
> Vete-Katten, Kungsgatan 55, Stockholm

Gebr. Niemeijer

Gebroeders Niemeijer is een goede collega van ons op de Nieuwendijk en onze favoriete plek om te ontbijten op de vrije zondag. Deze bakkers maken de heerlijkste viennoiserie: luxe zoete broodjes en croissants. Plus: je koopt er buitengewoon goed brood.
> Gebr. Niemeijer, Nieuwendijk 35, Amsterdam

Ladurée

Misschien cliché, maar Ladurée mag gewoon niet ontbreken. We komen er niet eens zozeer voor de beroemde macarons, maar voor het fantastische ontbijt en de heerlijke lunch. Bij Ladurée serveren ze de echte classics, zoals oeufs bénédicte.
> Ladurée, 75, Avenue des Champs Elysées, Parijs
> Ladurée, 1, the Market Covent Garden, Londen

Patéis de Belém

Een van onze favorieten in Portugal. Er staat hier dagelijks een heel lange rij voor de heerlijke Portugese pastéis de belém, ook wel bekend als pastéis de nata.
> Pastéis de Belém, Rua de Belém 84, Lissabon

ELLE Eten

Deze pavlova met kweepeer en karnemelkcustard moet je een keer maken >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Where chefs eat