Dit zijn de favoriete restaurants van chef Dennis Huwaë van Daalder

Daalders Dennis Huwaë is zeven dagen per week aan het werk, maar als hij tijd over heeft, gaat hij het liefst eten bij deze restaurants.

chef-dennis-huwae-van-daalder
Dennis Huwaë - Daalder

Dit zijn de favoriete restaurants van Kaagman en Kortekaas >

Roopram

Roopram serveert de beste roti van Amsterdam. Ik kan daar zo ontzettend lekker eten. Het is altijd goed. Het is niet perse een plek om te gaan zitten, alhoewel dat wel mogelijk is. Ik neem de roti het liefst mee naar huis om samen met mijn familie op te eten.
> Eerste van Swindenstraat 4, Amsterdam

Restaurant Bangkok

Bij Bangkok op de Reguliersdwarsstraat kun je authentiek Thais eten. Een goede vriend van me is de eigenaar. Kip cashew en gamba knoflook zijn aanraders.
> Reguliersdwarsstraat 117, Amsterdam

Dit zijn de favoriete restaurants van sterrenchef Joris Bijdendijk >

Arpège

Een keer per jaar eet ik bij driesterrenrestaurant Arpège in Parijs, van Alain Passard. Vroeger dacht ik dat alles perfect moest zijn. Ik had in m’n hoofd dat perfect betekende dat alles precies hetzelfde is: de smaak, de portionering van je gerecht, hoe het eten op je bord ligt. Alain Passard laat zien dat je geen bloemen hoeft te gebruiken, niet alles in een malletje te hoeft te stoppen en dat de vis op jouw bord er niet precies hetzelfde uit hoeft te zien als de vis van jouw tafelgenoot. Het hoeft niet perfect te zijn, om goed te zijn. Ik heb veel respect voor Passard.
> Rue de Varenne 84, Parijs

Dit zijn de favoriete patissiers van Holtkamp >

Cal Pep

Ik ga eens per jaar twee of drie dagen naar Barcelona. Er zijn twee restaurants waar ik altijd wil eten. Een daarvan is Cal Pep. Daar sta je 1,5 uur in de rij voor een tafel. Iedereen staat in weer en wind te wachten. Er is geen menu. Je kiest het aantal gangen en de chefs maken klaar wat ze die dag ingekocht hebben. Bijvoorbeeld gebakken scheermessen, gefrituurde artisjok, gebakken aardappelen of kabeljauw in tomatensaus. Je zit er aan een lange bar, het is er rumoerig en gezellig. Het is eten is basic, maar heel goed.
> Plaça de les Olles 8, Barcelona

Dit zijn de favoriete (banket)bakkers van patissier Hidde de Brabander >

Dos Palillos

Chef Albert Raurich is in de leerschool geweest bij El Bulli (een van de beste restaurants ter wereld, red.) en heeft zijn eigen restaurant Dos Palillos in Barcelona. De bar is om de keuken heen gebouwd. Daar kan je in de middag a la carte eten en ’s avonds eet je het menu van de chef. Het is zo goed dat ik bij wijze van spreken er ’s ochtends heen wil vliegen om te eten om ’s avonds weer terug te keren naar huis. Er zijn veel Aziatische invloeden, kleine gerechtjes in tapasstijl maar dan in een moderne keuken. Het eten is licht en vers. Te gek.
> Carrer d'Elisabets 9, Barcelona

Dit zijn de favoriete restaurants van de mannen van Guts & Glory/BREDA >

Pure C

Pure C vind ik echt heel goed. Het zit in Cadzand en de jonge chef Syrco Bakker kan erg goed koken. Daar word ik gelukkig van. Ik rij met liefde dat hele stuk naar het Zuiden om daar lekker te eten. Mijn vader woonde vroeger in Vlissingen, en dan combineerde ik dat meestal. Ik kwam terug als een heel blij mens. De gerechten zijn mooi in balans. De sfeer is ontspannen. En de opbouw van het menu is heel interessant. Vanaf hap een tot de laatste hap klopt het. Het is niet dat er maar drie van de tien gerechten kloppen, maar tien van de tien.
> Boulevard de Wielingen 49, Cadzand

Dit zijn de favoriete restaurants van de chefs van Choux >

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Where chefs eat