Dit zijn de favoriete restaurants van de chefs van Jacobsz

De hele week staan Julius Busscher en Rick Swinkels in de keuken bij restaurant Jacobsz. In hun vrije tijd koken ze liever niet. Uit eten gaan ze daarom zo’n drie of vier keer per week. Zie hier de favorieten!

favoriete-restaurants-van-de-chefs
Jacobsz

Dit zijn de favoriete restaurants van Kaagman en Kortekaas >

Izeta

Dit is een parel op een berg in Zarautz. Naast dit restaurant staat een ciderfabriek. De hele avond drink je er dan ook cider. Dat is samen met de cote de boeuf de specialiteit van het restaurant en het is ook meteen het enige dat ze er hebben. We kunnen makkelijk zeggen dat het de beste cote du boeuf is die we ooit hebben geproefd.
> Lugar Barrio Elkano 4, Zarautz, Spanje

The Clown Bar

Dit is dé pitstop tijdens een foodtrip. Dit restaurant valt onder het bekende restaurateursteam Saturne. Bij deze bar kun je komen aanwaaien en heel goed eten. Bijvoorbeeld eenanjou duif (tamme boerderijduif uit Frankrijk) of burrata met perzik. We zijn er vaak te vinden.
> Rue Amelot 114, Parijs

Au Passage

Au Passage is een topzaak. De nieuwe culinaire tak van Parijs houdt niet van heel klassiek, maar wel van nieuwe keukens gecombineerd met traditioneel Frans eten. Dat zie je terug bij Au Passage. De chef creëert een fijne moderne Franse keuken.
> Passage Saint-Sébastien 1bis, Parijs

Geist

Bo Bech is een van de beste chefs ter wereld. Hij combineert heel simpele, maar goede producten. Zijn restaurant is de perfecte beleving. Bech bouwde het vanuit het oog van een chef. Waar normaal de chefs en de keuken in de spotlight staan, staat nu de chef in het donker en zijn er spots gericht op de gasten en het eten. Bech kruipt helemaal in wat een chef wil bereiken met zijn gerechten. Wat een held.
> Kongens Nytorv 8, Kopenhagen

Dit zijn de 18 beste Italiaanse restaurants in Amsterdam >

Fa. Pekelharing

Firma Pekelharing is gewoon een klassieker. We zijn er vaak te vinden. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is goed en het eten is boers Italiaans. We raden aan vier gangen te kiezen. Laat de chefs voor je koken, dan word je nooit teleurgesteld.
> Van Woustraat 127, Amsterdam

Sapporo Ramen SORA

SORA serveert ramen in meerdere stijlen die stuk voor stuk goed zijn uitgevoerd. We zijn kind aan huis vanaf dag een. Hier verstaan ze hun vak namelijk heel goed. De chef werkt samen met Japanners die uit hun regio de beste samenstellingen van ramen kennen en die kennis verwerkt hij in z’n restaurant. Bijvoorbeeld ramen uit de streek Sapporo, tonkotsu (op basis van varken) of tantanmen (op basis van sesam). We eten er minimaal twee keer in de week.
> Ceintuurbaan 49, Amsterdam

Choux

Choux is er een die genoemd moet worden. We volgen de mannen al een paar jaar (Foyer, Repéré) en zien dat er een heel goede bedrijfsvoering is waar chef Merijn en gastheer Figo echt achter staan. Ze hebben een eigen stijl en visie en weten wat ze wel en vooral niet willen. Dat proef je terug in het eten en in de wijnen. Merijn werkt de laatste tijd veel met groenten, heel puur. Daarin heeft hij een eigen stijl. Hij kookt steady en blijft bij wat hij doet.
> De Ruijterkade 128, Amsterdam

Bord'eau

Richard van Oostenbrugge is gewoon een heel goede chef. Het is voor ons leerzaam om bij hem te eten. Voor chefs is het inspirerend om nieuwe kooktechnieken te ontdekken en voor lekkerbekken is het een echte beleving. Alles is uitgedacht. Als je bijvoorbeeld koffie bestelt, wordt er een boom naar je toe gereden waarin chocolaatjes zitten verstopt. Die pluk je zo van de bladeren. Van Oostenbrugge trekt veel goede chefs aan. Wat ook bijzonder is: hij haalt pas een gerecht van de kaart als er een beter gerecht ontwikkeld is. Dat is een goed beleid.
> Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Tonton Shoarma

De beste dürüm eet je bij Tonton. Als je als hardwerkende chef ’s avonds laat de keuken uit komt, dan moet je zo’n ding bestellen. We doen dat met het hele keukenteam. Er komt dan een bezorger langs met Tonton Shoarma mit kaas. Absoluut niet mét kaas. Met een dikke zwarte stift streept de chef de ‘e’ door. Je moet het echt mít kaas bestellen. Het is de beste van Amsterdam.
> Rozengracht 137, Amsterdam

Dit Turkse eethuis houden we liever geheim... Maar we delen het tóch >

Mamie Gourmande

Een keer in de week rijden we naar een bakkerij ergens in het land en dan kijken wie het beste brood heeft. We hebben twee favoriete bakkers, waarvan Mamie Gourmande er een is. Daar gaan we met liefde ’s middags heen voor goed brood.
> Gangetje 14, Leiden

Tilburg Sourdough

De allerbeste zuurdesembakker zit in Tilburg: Luc Martin van Tilburg Sourdough. Voor de gein moet je hem eens volgen op Instagram, want hij maakt monsterlijke burgers. Als hij een restaurant opent, dan zitten wij er drie keer per week.
> Willem II Straat 82, Tilburg

Arles

De chefs bij Arles koken heel duidelijk. Wat de zaak extra goed maakt is Xander Waller. Hij máákt de zaak. De gasten schat hij uitstekend in. Het liefst is alles op maat met de juiste adviezen. De wijnen die hij schenkt zijn fijn enhet is er betaalbaar.
> Govert Flinckstraat 251, Amsterdam

Dit zijn de favoriete restaurants van de mannen van Guts & Glory >

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Where chefs eat