Dit zijn de favoriete restaurants van de mannen van The White Room

Staan ze niet in de keuken van The White Room, dan vliegen ze wel de hele wereld over om hun kookkunsten elders te vertonen. Hebben chefs Jacob Jan Boerma en Arturo Dalhuisen tijd om zélf te fijnproeven, dan doen ze dat het liefst hier.

favoriete-restaurants
The White Room Amsterdam

Piazza Duomo

Piazza Duomo is een relatief klein restaurant met een lokale keuken op fine dining-niveau. Hoogtepunt hier is de uitmuntende kwaliteit zomertruffels: nergens ter wereld vind je ze van deze kwaliteit. Bevlogen chef Enrico Crippa heeft helaas nog niet de erkenning die hij verdient. Bij Piazza Duomo hoef je niet bang te zijn dat je te veel betaalt voor wat je krijgt: de prijs-kwaliteitverhouding is dik in orde.
> Piazza Duomo, Piazza Risorgimento 4, Alba, Italië

Geranium

Eigenlijk zou je speciaal naar Denemarken moeten afreizen om bij Geranium te eten. Het restaurant bevindt zich op de achtste verdieping in Fælledparken, het grootste en populairste park van de stad, waardoor je tijdens het diner een prachtig uitzicht hebt. Het driesterrenrestaurant in Kopenhagen gebruikt alleen ingrediënten uit eigen streek. Chef Rasmus Kofoed is een van dé chefs van dit moment. Een om in de gaten te houden dus.
> Geranium, Per Henrik Lings Allé 4, Kopenhagen, Denemarken

Vila Joya

Nog zo een met een uitzicht waar je stil van wordt. Het boetiekresort en spa heeft een restaurant met twee Michelinsterren. Bestel een glas champagne en het grote menu en je avond is compleet.
> Vila Joya, Estrada de Galé 416, Albufeira, Portugal

Landhaus Bacher

Oostenrijkers behandelen hun natuur en de producten die er gemaakt worden met respect, iets wat je terugziet bij Landhaus Bacher in Mautern an der Donau. De chef gebruikt de stijl van het Oostenrijkse landschap in zijn creatieve keuken en blaast je omver met de zuivere Mediterraanse smaken die hij op tafel zet. Een hotspot die je echt niet mag missen wanneer je in de buurt bent.
> Landhaus Bacher, Südtiroler Pl. 2, Mautern an der Donau, Oostenrijk

Kei

Bij dit kleine tweesterrenrestaurant in Parijs worden twee heel verschillende keukens met elkaar gemengd: de Franse en de Aziatische. In de keuken staat een Japanse chef die de Franse keuken bereidt, wat zorgt voor een bijzonder resultaat. Japanse chef Kei heeft een cv waar je U tegen zegt: hij werkte onder andere samen met Alain Ducasse. Tip: reserveer wel ver van tevoren.
> Kei, Rue Coq Héron 5, Parijs, Frankrijk

Pierre Gagnaire

Deze Parijse chef is een grote inspiratiebron. Gagnaire is ver in de zestig, maar kookt nog altijd ongelooflijk creatief: een presentatie waarbij al je zintuigen getriggerd worden in combinatie met een ondoorgrondbare smaakbeleving. De prijzen zijn fiks, maar de beleving maakt het zeker de moeite waard. Voor de bijzondere, intense smaken van alleen al de sauzen zou je hier één keer in je leven moeten eten.
> Pierre Gagnaire, Rue Balzac 6, Parijs, Frankrijk

Siphon

Als je houdt van wild, zoals eend, is dit een dikke aanrader om eens in het najaar te gaan eten. De sfeer die er dan hangt, moet je een keer geproefd hebben. Vlees wordt ter plekke aan tafel van het bot gehaald: zo vers als hier krijg je het bijna nergens.
> Siphon, Damse Vaart-Oost 1, Damme, België

Daalder

Daalder is een heel mooie aanwinst voor Amsterdam. In misschien wel de kleinste keuken van de stad, wat absoluut respect verdient, maakt chef Dennis Huwaë relatief simpele gerechten die altijd goed op smaak én heel vers zijn. Bij de eerste hap proef je al dat deze chef uitstekend kan koken. En het is nog betaalbaar ook: bijna zelfs té goedkoop voor wat je krijgt.
> Daalder, Lindengracht 90, Amsterdam

Slagerij ter Weele

Als we het hebben over de top van slagerijen in Nederland, mag Ter Weele in Oene zeker niet ontbreken. De familie bereidt al het vlees van huis uit: van leverworst tot gekookte bloedworst. Van heinde en verre komen mensen, waaronder ook topchefs, hierheen om hun vlees te kopen. De allerbeste mosterdvink van Nederland scoor je absoluut hier.
> Slagerij Ter Weele, Houtweg 8, Oene

Palingrokerij Smit-Bokkum

Er gaat niets boven vers gerookte paling. Al zes generaties lang wordt bij Smit-Bokkum gewerkt aan de állerbeste. De paling die je hier krijgt is ongelooflijk: mooi natuurlijk vet en zo zacht dat-ie wegsmelt op je tong.
> Palingrokerij Smit-Bokkum, Slobbeland 19, Volendam

Marqt

Dit is dan wel geen restaurant, maar mag niet ontbreken in deze lijst. Vooral de basisingrediënten uit de keuken van The White Room halen we hier volop: specerijen. De specerijen die je bij Marqt kunt krijgen, kom je lang niet overal tegen en daarom is de winkel echt een aanrader als je eens met wat nieuwe soorten wil experimenteren.
> Marqt, met locaties in Amsterdam, Den Haag, Haarlem en Rotterdam

Tales & Spirits

De cocktailbars in Amsterdam zijn booming. Een goed voorbeeld hiervan is Tales & Spirits. De bar staat in de top 20 van de wereld en dat is niet voor niks. Je drinkt er de meest intense cocktails, met smaakcombinaties die bijvoorbeeld heel goed gaan in desserts. Veel chefs zouden hiervan kunnen leren.
> Tales & Spirits, Lijnbaanssteeg 5-7, Amsterdam

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Where chefs eat