Dit zijn de favoriete restaurants van de chef van Vidiveni

Ooit begonnen als leerling bij De Librije, kookte Josua Oechies zich via Kaatje bij de Sluis en Vermeer naar zijn eigen Vidiveni in Zwolle. Hier kookt hij volgens de Slow Food gedachte, met lokale, seizoensgebonden en eerlijke ingrediënten. Hier zijn favoriete restaurants en producten waar hij niet buiten kan.

chef-van-vidiveni
Yellow Cloud en Vidiveni Getty Images

De Groene Lantaarn

In deze parel in het Drentse Zuidwolde kookt Jarno Eggen de sterren van de hemel. Michelinsterren welteverstaan, want de Groene Lantaarn heeft er daar twee van. De manier van koken van Jarno is geweldig. Het is wars van modegrillen, je eet er echt Drenthe. Paddestoelen uit het bos, ree uit de buurt en groente uit de moestuin. Ik at een dessert van zuring, amandelroom en snijboon. Dat zal ik niet snel vergeten.
> De Groene Lantaarn, Hoogeveenseweg 17, Zuidwolde

Dit zijn de favo restaurants van Andrès Delpeut van Bridges >

Vermeer

Bij slowfood-collega Chris Naylor ga ik binnenkort weer eten. Hij is sinds een tijdje bezig met het vergroenen van zijn kookstijl en ook het interieur van het restaurant is totaal vernieuwd. Ik laat me graag verrassen aan de chef’s table die in de keuken staat. Daarvandaan kun je zijn kookkunsten live aanschouwen.
> Restaurant Vermeer, Prins Hendrikkade 59-72, Amsterdam

Restaurant Likokè van Piet Huysentruyt

In de Franse Ardèche, in het dorpje Les Vans, is dit restaurant van Belgische meesterkok Piet Huysentruyt te vinden. In de jaren dat ik zelf nog in opleiding was, was ik al enorm fan van Piet en nog steeds bewonder ik hem. Vrienden van mij hadden daarom een lunch gereserveerd en een meet and greet met Piet georganiseerd, ik was best zenuwachtig. Eten bij Piet is een ware beleving, als dessert kregen we een bordje met de afbeelding van een mannentorso waarop hazelnootcrème lag. Als het je gesmaakt had werd je gesommeerd het bordje af te likken. Van dit tafereel werd een polaroid foto gemaakt, die hangt nog steeds op mijn prikbord.
> Likoke, 7 Route de Païolive, Les Vans, Frankrijk

Dit zijn de favo restaurants van chef Michael Wolf >

Bak

Dit is voor mij een heel inspirerend voorbeeld van hoe je vernieuwend kookt met lokaal voedsel waarbij groentes de hoofdrol spelen. Ik hou van de creativiteit die daar uit de keuken komt. Sinds kort koken ze trouwens niet meer met vee, maar alleen met wild vlees en vis. Omdat ze zo beter kunnen garanderen dat deze dieren een vrij leven hebben gehad. Dat vind ik een mooie gedachte.
> Bak Restaurant, Van Diemenstraat 408, Amsterdam

Herberg de Witte Gans

Mocht je ooit in Dalfsen zijn, ga dan eten en drinken bij de Witte Gans. Op ongeveer tien minuten rijden van Zwolle ligt deze oude boerderij verscholen in het bos. Je eet er gerechten uit de Franse en Mediterrane keuken, met een beetje geluk op het prachtige terras. Herberg de Witte Gans heeft een Bib Gourmand ontvangen van Michelin voor de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ik kom er graag vanwege de rustieke sfeer, het heerlijke eten en de lekkere wijnen.
> De Witte Gans, Heinoseweg 30, Dalfsen

Hier eet de Zeeuwse chef van d'Ouwe Smisse het liefst >

Choux

De heren van Choux weten mij ook altijd te inspireren. Creatieve keuken met wederom veel groentes op het bord. Wat ook heel fijn is bij Choux is de wijnkaart, die alleen uit vin naturel bestaat. Dat zijn wijnen die zo natuurlijk mogelijk worden gemaakt, met alleen wilde gisten en zonder sulfiet.
> Choux, De Ruyterkade 128, Amsterdam.

De Panhof

Het lekkerste varkensvlees koop ik in Dalfsen bij de Panhof. Een varkensboerderij zoals die ooit bedoeld was, waar de dieren met veel liefde worden verzorgd. Zij leveren ook veel ham en vlees aan restaurants door heel Nederland. De varkens krijgen ook heel lekker te eten van de mispels en aardperen van de boerderij. En wat ze overlaten gebruiken wij op de kaart. Met de mispels maak ik bijvoorbeeld een compote, met appels, die we serveren met vanilleroomijs van boerenmelk en wentelteefjes.
> De Panhof, Mataramweg 11, Dalfsen

De favoriete plekken van de chefs van Merkelbach >

Kalter Aardbeien

Deze aardbeien vind ik de lekkerste van Nederland, Richard en Annet verkopen ze in hun boerderijwinkel in IJsselmuiden. Hier kun je ook terecht voor andere lokale producten, zoals hun eigen geteelde groente of vlees en zuivel van boerderijen uit de buurt.
> Kalter Aardbeien, Tuindersweg 2, IJselmuiden

De Kruidenwei

De allerbeste blauwe geitenkaas komt uit het plaatsje Nooitgedacht in Drenthe en is vernoemd naar geit Lady. Wij maken hartig ijs van deze Lady's Blue en serveren dat met gekonfijte bleekselderij, of we serveren 'm puur op onze kaasplank met Hollandse kazen.
> De Kruidenwei, Veldweg 8, Nooitgedacht

Tekst: Floor Beckers

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Where chefs eat