Where chefs eat

favoriete-restaurants Dit zijn de favoriete restaurants van de mannen van The White Room

Staan ze niet in de keuken van The White Room, dan vliegen ze wel de hele wereld over om hun kookkunsten elders te vertonen. Hebben chefs Jacob Jan Boerma en Arturo Dalhuisen tijd om zélf te fijnproeven, dan doen ze dat het liefst hier.

peter-gast Dit zijn de favoriete restaurants van chef-kok Peter Gast

Na 2 jaar had hij met Schulten Hues zijn eerste Michelinster op zak. Die zaak sluit hij binnenkort, maar wel om een nieuw avontuur aan te gaan in Amsterdam, waar Peter Gast al culinair adviseur is bij Café Americain. De chef-kok deelt zijn favoriete restaurants.


beste-patissiers-van-parijs J'adore! 8x de beste patissiers van Parijs

Les meilleures pâtisseries voor de beste millefeuilles, soezen of 'gewoon' chocolade, maar ook Syrisch snoepgoed en matchamacarons in de stad die onlosmakelijk verbonden is met de banketbakkerij.


chef-dennis-huwae-van-daalder Dit zijn de favoriete restaurants van chef Dennis Huwaë van Daalder

Daalders Dennis Huwaë is zeven dagen per week aan het werk, maar als hij tijd over heeft, gaat hij het liefst eten bij deze restaurants.


chef-van-vidiveni Dit zijn de favoriete restaurants van de chef van Vidiveni

Ooit begonnen als leerling bij De Librije, kookte Josua Oechies zich via Kaatje bij de Sluis en Vermeer naar zijn eigen Vidiveni in Zwolle. Hier kookt hij volgens de Slow Food gedachte, met lokale, seizoensgebonden en eerlijke ingrediënten. Hier zijn favoriete restaurants en producten waar hij niet buiten kan.

favoriete-restaurants-van-de-chef Dit zijn de favoriete restaurants van de chef van d’Ouwe Smisse

In het Zeeuwse Zonnemaire vind je het biologische proeflokaal van Evert van Dilst. Hij kookt hier met seizoensgebonden streekproducten, is aangesloten bij Euro-Toques en Slow Food en gaat zelf ook graag uit eten. Waar precies? We onthullen zijn favorieten.Advertentie - Lees hieronder verder
chef-michael-wolf Dit zijn de favoriete restaurants van chef Michael Wolf

Razend druk is hij in restaurants Prinz Wolf en Wolf Atelier, maar soms, héél soms, heeft Michael Wolf ook tijd om zelf uit eten te gaan. Dit zijn de restaurants die direct bij hem opkomen als je hem vraagt naar zijn favorieten.

banketbakkers Dit zijn de 7 favoriete banketbakkers van Patisserie Holtkamp

Angela Holtkamp, dochter van Cees Holtkamp en eigenaar van Patisserie Holtkamp, en Jordy Cambach, productmanager bij Patisserie Holtkamp, laten zich graag inspireren door de beste patissiers van over de hele wereld. Bij deze 7 banketbakkers zijn ze niet weg te slaan.


chefs-van-breda-en-guts-glory Dit zijn de favoriete restaurants van de chefs van BREDA en Guts & Glory

Chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer (BREDA, Guts & Glory) weten hoe te koken, maar ook waar te eten in Amsterdam.


image Dit zijn de favoriete restaurants van chef Andrès Delpeut van Bridges

Hij verdiende op zijn 26e al zijn eerste Michelinster en nam vorig jaar de spatel over in de keuken van Bridges, het sterrenrestaurant van Sofitel legend The Grand Amsterdam. Werkt-ie niet, dan kun je hem blij maken met een bordje van een van deze restaurants.


chef-joris-bijdendijk Dit zijn de favoriete restaurants van chef Joris Bijdendijk van RIJKS

Joris Bijdendijk van sterrenrestaurant RIJKS verklapt bij welke restaurants hij het liefst is. Alstu!

Merkelbach Dit zijn de favoriete restaurants van de chefs van Merkelbach

In restaurant Merkelbach in het Amsterdamse park Frankendael koken Geert Burema en Marc Wunderink volgens de Slow Food-gedachte. Dat betekent hier niet per se langzaam, maar vooral lekker, puur en eerlijk. Met duurzaam geproduceerde, regionale en seizoensgebonden producten. Maar waar en wat eten de chefs zelf eigenlijk het liefst?Advertentie - Lees hieronder verder
chef-schilo-van-coevorden Dit zijn de favoriete restaurants van chef Schilo van Coevorden van Taiko

Buiten in de keuken van Taiko in het Conservatorium hotel in Amsterdam, brengt Schilo van Coevorden zijn tijd veel door in Londen, Parijs of Marbella. Hij deelde ons zijn favoriete restaurants en winkels én verklapt zijn nummer één restaurant in zijn woonplaats.

banketbakkers Dit zijn de favoriete banketbakkers van patissier Hidde de Brabander

Waar eet patissier Hidde de Brabander het liefst z’n dessert? En welke bakkers en chocolatiers staan hoog op z’n lijst? Hij vertelt ons waar je moet zijn voor de beste patisserie.


favoriete-restaurants-van-de-chefs Dit zijn de favoriete restaurants van de chefs van Jacobsz

De hele week staan Julius Busscher en Rick Swinkels in de keuken bij restaurant Jacobsz. In hun vrije tijd koken ze liever niet. Uit eten gaan ze daarom zo’n drie of vier keer per week. Zie hier de favorieten!


favoriete-restaurants De mannen van Choux delen hun favoriete restaurants

Merijn van Berlo staat in de keuken, Figo van Onna weet alles van (natuur)wijnen. De twee breinen achter restaurant Choux delen de plekken waar zij het lekkerst eten.


favoriete-restaurants Kaagman & Kortekaas delen hun favoriete restaurants

Giel Kaagman en Bram Kortekaas runnen het fameuze Kaagman & Kortekaas in het centrum van Amsterdam. Veel tijd hebben ze niet om uit eten te gaan, maar áls ze dan gaan, dan het liefst naar deze plekken.

Amsterdam zeeland Dit zijn de favoriete restaurants van de mannen van Scheepskameel

Waar eten de mannen achter Scheepskameel het allerliefst?Advertentie - Lees hieronder verder